Podľa čoho vyberajú deti,podľa dobre zvládnutým testoch?
Poznám dieta čo vzali na Juraja Hronca anglicky program ZŠ,a so Narnie nie.
v prvom rade deti, ktore nemaju v skole surodenca, beru malicko. ich skriningove testy si myslim zvladne vacsina deti, ale v triede sa snazia vytvorit urcitu rovnovahu (pohlavie, vytvarne-hudobne-sportove nadanie) a pomoze aj ma rodina odporucanie od niekoho kto v skole ma dieta. deti, ktore nezoberu, neznamena ze na to nemaju, len skratka nieje miesto
@guizui Dakujem,ako zistia to hudobno-výtvarne nadanie?
@belllinka tak myslím si že IQ testy n Juraj Hriňová sú obtiaznejsie.Keďže ta skola ma lepšiu úroveň a nároky vyššie nároky na žiakov.
Podla mňa tak celkovo počas toho pohovoru zistia, či dieťa k niečomu inklinuje, či ho rodicia k niečomu vedú. Ani nemyslím ze ich skríningove testy skúmajú IQ. Skôr zisťujú, či dieťa zvládne sa učiť písať a čítať v SJ a zároveň v Aj. Ale veľa krát to je čisto lotéria, kedze môžu zobrať len máličko deti .
@guizui takže skôr hľadajú hudobno-výtvarno nadané deti?
Nie. Syn tam chodí a nemá ani hudobný, ani výtvarný talent. Pri zápise skúmajú klasické zapísané veci čo aj na iných školách+ majú skupinové úlohy (už v iný deň). Výrazne pomáha, ak uchádzač má odporúčanie od rodičov žiakov Narnie, keďže záujem je veľký.
@em4life tal možno chlapcov berú inak,keďže nemôžu vziať len dievčatá.Ako rodičia toho dieťaťa o ktorom pisem neboli vzatí,možno hľadajú rodiny kde sú rodičia zosobášeni,keďže to je cirkevná skola?
Myslím, že namiesto vytvárania domnienok je najlepšie opýtať sa priamo školy. V zime sú vždy informačné stretnutia pre rodičov, kde zodpovedajú všetky otázky. Tam vysvetľujú aj to, čo sledujú pri zápise. Že berú len deti zosobasenych rodičov je výmysel.
@em4life myslím ze pravdu sa nikto nedozvie,mne je to v podstate jedno nie je to škola ktorá má nejaké,výnimočne dobre výsledky ako napr školy co sú v top 20.Len ma zaujíma podľa akých kritérií berú,napr u Juraja Hronca to máš normálne vypísané,koľko vzali kt v poradí si bol,Narnia v tom robí tajno preto môžu vznikať takéto dohady.
Tak potom, ak Vám je to jedno, je zbytočné zakladať túto diskusiu 🌞
Syna nevzali, vyjadrenie k detom, ktore neprijali bolo, ze v konecnom dosledku prijimali iba par novych deti, zvysok boli surodenci deti, kt. tam uz chodili a ten rok preferovali dievcata, koli vyvazenosti ci ako to nazvali. To bolo 3r spatne.
@danniey a kde idete nakoniec?
Na Kupeckeho sme. Ale teda spokojna nie som.
@dobryden syn je speci a potrebuje asistenta, odhliadnuc od toho, ze situacia s asistentmi je kriticka vsade, mam pocit (nie len moj, ale aj info od nasej specialnej pedagogicky, kt. navstevujeme a ktora pracuje s viacerymi detmi z tejto skoly), zo strany skoly nie je ziadna snaha ani podpora, skor opak, zbytocne a umelo vytvarane komflikty a problemy, neochota, p. ucitelky, kt. zjedli celu mudrost sveta, miestami doslova sikana, vyslovene mam pocit, ze sa snazia zbavit deti, kt. nezapadaju do akehosi normalnu.
“… podľa dobre zvládnutým testoch?” To je čo za skloňovanie?
Robí sa aj pohovor a IQ testy, nejde tam iba o vedomosti.