Materiálna pomoc pre Ukrajinu

mamatroch
28. feb 2022

Mate niekto info, kde v PK je mozne odovzdat materialnu pomoc pre vojnovych utecencov z Ukrajiny? Damske oblecenie, deky, eventualne hracky, knizky pre deti?

kengurica
28. feb 2022

@mamatroch pozri na mestskom úrade, na stránke mesta, pozri na Pezinskom FB .... Knižky jedine ak obrázkové, prípadne v ukrajinčine. Ale všade uprednostňujú hygienické potreby - plienky, vložky, tampóny, zubné pasty, a jedlo - hlavne na priamy konzum - keksíky, ovocie, vody, krabičkové džúsiky, croissanty balené, jednoducho jedlo, ktoré hneď môžu zjesť, utíšiť deti. Deky treba, oblečenia majú teraz dosť ( toho sa ludia ľahšie a radi zbavia), možno tak nové ponožky, a pod.

kengurica
28. feb 2022

A keby si náhodou mala nosič, klokanku, manducu, šatku, turistický nosič, golfáč, také veci im veľmi pomôžu ❤️
www.ktopomozeukrajine.sk - tam by si mala nájsť všetko info

prvecominapadlo
28. feb 2022

@mamatroch dnes v pluse som videla jeden obchod (nepamatam si, co v nom bolo predtym, ale je kusok pri panta rhei) - bol prazdny, ci uz obchod skrachoval, alebo z inych dovodov, a v nom v taskach naskladnene plienky vlozky sunare atd. Na dverach bol oznam, ze na poziadanie miestnost SBS kar otvori a mozes pridat svoj prispevok do zbierky. Ale nepisali tam nic o hrackach a obleceni tusim iba hygien.veci, trvanlive potraviny a pod. Zbierka ma bezat dlhsi cas a zvazat na hranice sa veci budu priebezne. Eventuelne zisti, kto to organizuje a zavolaj, cj nahodou neberu aj oblecenie, ale pocula som,ze momentalne toho maju dost. Ono ak tato situacia este chvilu potrva, pominie to pociatocne nadsenie pomahat a este sa to oblecenie zide aj o mesiac-dva

mamatroch
autor
28. feb 2022

Dakujem dievcata.