Ako sa vám býva v Pezinku?

tinitka
9. mar 2023

Ahojte, píšem článok na svoj blog ako sa býva Pezinku a v jeho jednotlivých častiach mesta. Je tu niekto z Pezinka, čo sa chce podeliť o svoje skúsenosti? Čo mu na bývaní v PK vyhovuje a naopak, ak mu niečo chýba?
Ďakujem za pomoc.

lianka123
9. mar 2023

@tinitka ahoj, ja som tam vyrastala. Za mna urcite nie. Cestovala som kazdy den do ba, uz vtedy bola kolona od pk po blavu a viem, ze sa nic nezmenilo. Momentalne je to tranzitne mesto, mrte aut. Ano infrastrukturu ma fajn ale za mna nie. Aj ludia su tam divni.

labocca
9. mar 2023

@tinitka ...je to vec nazoru. Ja som pezincanka....
Praveze sa zmenilo vela. Ano aj ludia su ini ale je pravda,ze tam je velmi vela ludi pristahovanych. Mesto je uz dost preplnene- to je nevyhoda velka.
Ale zasa okolie PK je krasne - priroda,mas si kde vyjst.
A dnes uz kolony aut su vsade.....
Ako sa vravi 100 ludi 100 chuti.

apolka77
11. mar 2023

No my tu bývame 17 rokov a za ten čas sa mi zdá že je to veľmi veľmi už preplnené mesto.
Keď som sem prišla prvý krát bola to láska na prvý pohľad. Ma výhody ako poloha ,všetko je blízko Ba, Viedeň ,Budapešť dostupnosť kultúry atď atď...aj do prírody je všetko na skok ...mne sa býva dobre len ako vravím posledný rok mám pocit že tu žije už fakt veľmi veľa ľudí hlavne ten nápor na cesty ...dosť nebezpečné ísť trebárs bicyklom po hlavných cestách hotová samovražda...toto je asi najhoršie, že keď máš malé deti a trebárs začnú chodiť samé už do školy a zo školy a z krúžkov tak neustála kontrola či prišli v poriadku...a ľudia v PK neviem čím to je jazdia na autách ako debily...taký bezohľadni..a myslím že Pezinok už tvoria z polovice prisťahovalci ako my..

lianka123
11. mar 2023

@apolka77 my sme tam byvali od 1994, vtedy to bola rovna cesta z pezinka a prvy semfaor bol v raci pri pekle. Medzitym sa vsetko zhorsilo. Najhorsie, ze ten hlavny vjazd do pk je strasne neupraveny, rozbita cesta, provizorne parkoviska, cele je to prehustene
A aj na peso je to do mesta z tych okrajovych casti daleko.

apolka77
11. mar 2023

@lianka123 áno doprava, cesty chodníky to je tu dosť zle...my sme prišli v roku 2005 Pezinok na mňa pôsobil ako dedina resp.utulne mestecko ale za tie roky sa to fakt zdramatizovalo. Neexistuje tu žiadna pesia zóna , auto na aute ...rozbité cesty ..snaha o cyklochodník to radšej nekomentujem ...Bratislavská cesta je naozaj samovražda pre prechody či vodičov , chodcov alebo cyklistov..

tinitka
autor
12. mar 2023

@lianka123 Záleží aj od ktorej časti. Práveže mne príde PK veľmi maličký a skoro všetko máme dostupné na pešo. Bývame na Sahare a aj do mesta, keď potrebujem, tak mi to na pešo trvá 20-30 minút. Čo považujem za príjemnú prechádzku. Autom je naozaj všetko cca za 5 minút dostupné.

Ale z Griňavy alebo Sever to už na pešo je problém.

Čo ma prekvapilo tak “námestie”, to ako keby tu ani neexistovalo.

Keďže v BA som zažila väčšie zápchy, tak mne to dochádzanie do BA vôbec nepríde zlé. Veľa chodíme aj smer MA a to predbehneme vždy cez bábu. 🤗

zoja1234
25. mar 2023

@tinitka ahoj, otázka mimo ale podľa štýlu akým píšeš, a "Griňava" s ň, niesu náhodou zo stredného Slovenska? 😊

tinitka
autor
25. mar 2023

@zoja1234 Ahoj, áno pochádzam so stredného Slovenska. V PK za chvíľu budem druhý rok.

huylewis
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
1katyka1
10. máj 2023

Ahoj, v PK byvam 3 roky ale mesto som mala vyhliadnute davno pred tym. Byvala som v Topolcanoch, Galante, Trnave, Bratislave a teraz Pezinku, Pezinok jednoznacne naj. Mozno niekto kto tu vyrastal a dochadza denne do Ba to vnima inak.
Pre mna je to lepsie co sa tyka mentality ludi ako ine mesta na Slovensku, aj ked vzdy sa niekto divny najde ale to mas vsade.. v inych mestach mas hrbu ciganov na kazdom namesti , tu skoro ziadni. Na to ake je to male mesto, vybavis tu takpovediac skoro vsetko, dobrych lekarov mas na dosah v Ba, takisto vzdelanie.
Som prechadzkovy typ velmi ocenujem blizkost prirody a peknych miest na prechadzky. Zamocky park je skvely. Kaviarnicky v meste takisto.
Byvam na Juhu, vsetky obchody 5min peso, mesto 10min, autobus do Ba 7min, vlak 20min. Zakladnu skolu mam 5min, mam male dieta zatial nechodi do skoly uvidime ake potreby pridu potom. Sportoviska mam vsetky a je ich dost, do 5min peso.
Nevyhody su vela aut, zle chodniky, chybajuca infrastruktura na mnozstvo obyvatelov /napr skolky pre deti, zle parkovanie). Velmi aj mne chyba namestie, ale da sa bez neho zit.
Ale napr byvala som 3 roky v Ba a viac som sa nacestovala ako teraz. Zaklad je mat pracu blizko a necestovat do Ba pripadne mat home office.