Aké sú vaše skúsenosti s Pinelovou nemocnicou v Pezinku?

31. aug 2024

Ahojte 🙂, ak je tu niekto, kto bol hospitalizovaný, aké boli vaše skúsenosti v tejto psych. nemocnici? Dakujem.

aurelia2000
31. aug 2024

Sesternica bola minulý rok, cítila sa tam dobre. Nastavili jej nové lieky, 4 mesiace potom zmenila prácu za náročnejšiu a lepšie platenú. Teším sa z toho veľmi. Chodili sme ju tam navštevovať.

autor
31. aug 2024

@aurelia2000 to rada čítam😊

koniarova
31. aug 2024

Chvalia ju.

aurelia2000
31. aug 2024

No a teda ako mi to opisovala, tak to vyzeralo ako fajn dovolenka. Pravdaže, bola vo vážnom stave, hospitalizovali ju urgentne. Tak zrejme je to dobrá nemocnica.

lilmee
14. okt 2024

@aurelia2000 nemohla som mať u seba mobil
Lieky nepomáhali ale škodili
Nemala som povolené ich vysadiť
Nemohla som ležať keď som chcela oni ťa pošlú von z izby musíš byť vonka ( obývačka)
sú tam izby s klientkami
Bola tam taká babka a plakala a inaksia babka povedala že dostane asi elektošoky aby bola ticho
Inaksia babka plakala tiež ale potichu že tam nemala ísť (muž opustil svet a bola z toho smutná)
Ku klietke bola poslaná baba keď povedľa že občas myslí o Tom že by sa zabila
Chudence tie baby

aurelia2000
15. okt 2024

@lilmee Pacienti su rôzni, plače sa aj na iných oddeleniach. Nie každému sa dá pomôcť, nepozeraj po starých babkach, ty sa chces liečiť a mať lepšie, na seba sa zameraj. To, že si nemohla mať mobil a vylihovat bolo pre tvoje dobro. Mali ste tam rôzne aktivity. Lieky nemôžeš vysadiť, to by bola aká liečba?
Len taký, čo inteligencne chápe svoju chorobu a jej liečbu, sa môže mať dobre. Bohužiaľ to je ťažké. Nevzdávaj sa, musíš byt trpezlivá a silná.

evkamotka
15. okt 2024

@lilmee k akej klietke??

lilmee
16. okt 2024

@evkamotka Kludne kuk fotky cez google
Skus zadať psychiatria klietky pezinok postele a uvidis fotky
Skutocne fotky môžeš kuknut cez
Članok s popisom Slovakia: UN says stop putting people in cages and get them out of institutions
a článok od dennkn s popisom Bol som 24 hodín na urgente. Väčšina pacientov neboli urgentné stavy, záchranári doviezli aj vyvrtnutý členok

Antolska nema klietky ale za to priviazu niekoho o postel

To sa mne zda este nechutnejšie žiaľ
Pacientka ma potom plienky lebo nema povolene chodit k WC zalezi este od osoby ale poviem ti ze si to nezasluzia

lilmee
16. okt 2024

Viem ako som sa tam mala
Nemusim od nikoho pocuvat ze to bolo ok chovanie ked nebolo a osoba čo pisala ze tam boli aktivity viem ze tam nebola lebo oddelenie A nemalo Ziadne aktivity (1+ malovane) to bolo šetko
Oddelenie C ma aktivity
Pisem tym slusnym baba čo skutocne chcu vediet ako to tam chodí
Nech pisu ti ĉo

lilmee
16. okt 2024

@lilmee 1 aktivity za tyzden som myslela a nech pisu tie ĉo tam skutocne boli tolko k tomu L