Zvýšenie invalidného dôchodku

vonikee
5. jan 2022

Dobrý deň, viem že existuje firma, ktorá pomáha s vybavovaním aj prehodnotením invalidného dôchodku. Aj sa tu už o nich písalo ale neviem sa k tomu dopátrať. Vedel by mi niekto poradiť? Ďakujem

ivkazba
5. jan 2022

Existujú firmy, ktoré za klienta vybavujú komunikáciu s komerčnými poisťovňami za účelom aby poisťovňa plnila poistnú udalosť. Ale aj tam sú ich právnici úspešní iba to tej miery, ako hovoria poistné podmienky. Tie firmy potom ak poisťovňa plní, berú od klienta určité % z plnenia.

Nikdy som nepočula o tom, že by existovali firmy, ktoré vybavujú ID. Aj keby, zaplatiť im budeš musieť ty. A hlavne nevidím v tom význam, pretože či ty či oni dostanú od odborných lekárov tie isté posudky a podklady. Oni ti neurobia nové lekárske správy.

cinda555
5. jan 2022

@vonikee prehodnotenim? To asi nie.

vonikee
autor
5. jan 2022

Zle som to napísala...ja už ID mam. Ale existuje firma ktorá vie vypočitať koľko sa dá a koľko sa oplatí doplácať pre vyšší dôchodok. V prípade, že vám to schvália, platí sa im nejaké percento. Ale dovtedy nič neplatíte.
Bola som s nimi v kontakte, poradili mi ako napísať odvolanie (uznali ma za ID od poslednej lekarskej správy, ale v nálezoch mám uvedené, ze stav nezmenený od roku 2005). Pokazil sa mi telefón, stratila som kontakty, a teraz sa k nim neviem dopátrať

ivkazba
5. jan 2022

To vie vypočítať aj šikovná účtovníčka alebo mzdárka a zadarmo. Skús osloviť v okolí svojich známych, kto pozná šikovnú mzdárku či účtovníčku, ktorá by toto vedela prepočítať.

kim2028
20. jan 2022

neviem no asi myslíte aidees, ale či sú až takí v tom úspešní tak neviem... Pokiaľ ste pracovali niekedy v živote, čo i len jeden rok tak je to len strata peňazí... to je skôr pre mladých študentov, ktorí nepracovali....