ZVB podviedla všetkých VB

pedritoman
13. sep 2020

Zdravíčko.

Na začiatok zopár info.
ZVB (Zástupca vlatníkov bytov)
VB (Vlastníci bytov).

Už pár rokov sa u nás v 50-ročnom panelovom baráku snažia o zatepľovanie. Už 3x prebehlo písomné hlasovanie ohľadne zatepľovania a vždy bola väčšina proti. Sám mám informácie priamo zo zdroja, že zatepľovať náš typ paneláku môže len "dement". Tento človek pozná dlhé roky črevá tohto typ nášho panelovového domu. Ale aj tak im toto nevadí. Im ide len o 1000€ odmeny pre ZVB z dohodenia tohto kšeftu pre zatepľovačov. A o odmenách pre bytové družstvo z našich peňazí sa radšej ani baviť nebudeme!
ZVB má arogantný prístup ku každému, kto má iný názor ako on. Sám som prístup ZVB už zažil na vlastnej koži.

Dobre, ale k veci. Koncom roka 2019 prebehlo písomné hlasovanie o obnove bytového domu, čo je už naozaj potrebné. Väčšina bola za. Ide výmeny okien, nové balkóny, oprava fasád, výmena potrubí vody a plynu. Na tom nič nie je .... ale po schôdzi bolo v papieroch dopísané aj zatepľovanie, o ktorom na schôdzi nebolo ani zmienky. Takže, ZVB zrejme aj spolu s bytovým družstvom podviedla a oklamala všetkých VB.

Prvá otázka
Ako postupovať v tomto prípade, teda ako reálne zastaviť tento podvod na VB? Teda ako zastaviť zatepľovanie, s ktorým väčšina nesúhlasila?

Druhá otázka
Aké sú spôsoby na odvolanie z funkcie ZVB? Hlasovanie na schôdzi neprichádza do úvahy, keďže nikdy tam nie je nadpolovičná väčšina VB. Petícia alebo ako inak?

Vďaka za každú normálnu odpoveď. Otázky k veci sú vítané.

amelia000
13. sep 2020

@pedritoman skus to dat do skupiny pravne poradenstvo.

pedritoman
autor
13. sep 2020

@amelia000 dik, no nic takeho som tu nenasiel. inak by som to dal tam 🙂

amelia000
13. sep 2020

@pedritoman paci sa https://www.modrykonik.sk/group/1900/
A nezabudni si precitat pravidla skupiny

pedritoman
autor
13. sep 2020

@amelia000 este raz dik 👍

pedritoman
autor
13. sep 2020

@amelia000 nejde mi tento prispevok vymazat. Ide to tu vobec? V pravnom poradenstve to ide, aj ked by nemalo ... ale tu nic takeho nevidim :( Som tu uplne novy, tak sa ospravedlnujem za problemovy pristup. 🙂 "Zapojila som sa" v profile mi nefunguje. Daku chybu vypisuje.

amelia000
13. sep 2020

@pedritoman tieto prispevky ak mas pod nimi koment ty uz nezmazes. Jedine admin/moderator. Pri nazve diskusie mas malu sipku, tu si rozkliknes a tam mas nahlasit prispevok. Tam poziadaj o zmazanie. V pravnom poradenstve sa prispevky nemazu.

amaranth3
16. sep 2020

Ahoj @pedritoman ak si želáš odstrániť diskusiu, je potrebné napísať adminom dôvod na odstránenie diskusie, nájdeš to v "Opýtaj sa nás" tu: https://www.modrykonik.sk/faq/mozem-zmazat-svoju-diskusiu-alebo-moje-odpovede-komentare-vo-fore/

Diskusiu je fajn zachovať, ak nemáš na odstránenie vážny dôvod, pretože môže pomôcť niekomu inému, kto rieši podobný problém ako ty 🙂 V tomto prípade ho napríklad nasmerovať do spomenutej skupiny a podobne.

@amelia000 cez nahlásenie diskusie admini diskusiu na vlastnú žiadosť neodstraňujú

Krásny dník prajem

pedritoman
autor
16. sep 2020

No nic, tak to tu bude svietit v dvoch rovnakych vlaknach. Ja s tym problem nemam, len aby v tom nemal niekto iny problem. :(