Ahojte, má zmysel podať dovolanie na rozhodnutie, kedy je priznaný ZŤP preukaz, ale odmietnutý sprievodca? Má niekto skúsenosť? Na parkovací a podobne viem, že sa bežne podáva odvolanie, ale na sprievodcu som ešte nevidela.
nie všetci ZŤP majú automaticky sprievodcu....tam záleží od konkrétnej diagnózy....
zavisi od diagnozy a % ktore ste dostali od upsvar
@mamina7070 90
no tonsa mi nechce verit (ja mam ztps)
napis o aku diagnozu ide
@mamina7070 odfotila som z manželovho rozhodnutia. Nejdem tu riešiť jeho diagnózy, prepáč, potrebovala som preňho len zistiť to, čo som uviedla vyššie.
Píšeš ako anonym, tak kľudne môžeš uviesť aj diagnózu, ale aj tak je to divné, že 90% a dali bez sprievodcu. Tak potom buď sa pomýlili alebo sprievodcu nepotrebuje, je schopný samostatne chodiť?
presne vy ste ako anonym je to veru divne neda sa ti poradit bez viac info zavisi od diagnozy
nad 50% je priznany TZP preukaz a o sprievodcovi rozhodne posudkovy lekar na zaklade diagnozy
@janickacrazy
@mamina7070 áno, chodí samostatne, sú to psychiatrické diagnózy.
a ziadali ste hned o sprievodcu ?
ja mam fyzicke ochorenie mam so sprievodom tam sa to posudzovalo v tychto oblastiach
- oblasť mobility ( pohybu a orientácie )
- oblasť komunikácie
- oblasť zabezpečovania nevyhnutných životných úkonov
- oblasť zvýšených výdavkov
ja som kompenzacie nedostala kvoli prijmom
uz som pocula ze byva problem so sprievodom prinpsych ochoreniach
skuste sa odvolat s tym ze opiste kde manzel potrebuje sprievod v tycch oblastiach
Presne toto uveď v odvolaní... opiste kde manzel potrebuje sprievod v tych oblastiach...
- oblasť mobility ( pohybu a orientácie )
- oblasť komunikácie
- oblasť zabezpečovania nevyhnutných životných úkonov
ako radí @mamina7070
@mamina7070
@isis234 ďakujem veľmi pekne.
Určite sa odvolaj a uveď dôvody, prečo by mal mať sprievod. Ja mám ZŤP v oblasti mobility a na začiatku som dostala preukaz so sprievodom na dobu určitú a potom pri prehodnotení mi dali už bez sprievodu. Pričom diagnóza sa nemenila. Tiež som to celkom nepochopila. Mne to ale v podstate bolo jedno a nový preukaz je už na neurčito, tak už to neprehodnocujú. Ale keby mi to vadilo, odvolám sa.
My sme mali najprv s dcerou bez sprievodu (lebo aj zdrave deti potrebuju v tomto veku sprievod, tak nam to bolo vysvetlene) a pri prehodnocovani, ked mala asi 10 rokov uz jej sprievod dali.
@ascotka mne dali so sprievodom rovno a bez dalsieho prehodnotenia ale mam trvaly stav tak preto najskorr
@mamina7070 ja už mám preukaz veľa rokov, kedysi dávali na 2 roky a prehodnocovali. Tak aj ja mam trvalý stav, ako asi všetci ZŤP
zalezi od dg. ci je narok na sprievod