Zrušenie živnosti a evidencia na úrade práce

28. nov 2024

Máte niekto skúsenosť?
Ak zruším živnosť, môžem sa prihlásiť ako uchádzač o zamestnanie.
Nejde mi o podporu, len aby som mala platené zdravotné poistenie, kým si nájdem prácu.

melanta
28. nov 2024

Samozrejme, že môžeš. Ale i keď nebudeš čerpať podporu, je potrebné počítať s povinnosťami evidovaného - pravidelné hlásenie sa na úrade, hľadanie si zamestnania, ak ťa pošlú na nejaký pohovor zúčastniť sa. Na druhej strane, môžeš využiť možnosť preplatenia rôznych kurzov (ak ich v súčasnosti preplácajú).

autor
28. nov 2024

s povinnosťami počítam, budem rada ak mi niečo aj ponúknu. Zamestnanie si budem aktívne hľadať.

nika83k
28. nov 2024

Ahoj ja som tak bola evidovaná,ak si si nepriplacala dobrovoľne sociálne na podporu v nezamestnanosti nárok na dávky nemáš,výhoda len ,že za teba platí štát zdravotné poistenie,kurzy teraz ako masér,nechtarka,kaderník atď majú pozastavené čo ma mrzelo v ponuke boli len samé účtovníctva,fotovoltalika čo som nevyužila

autor
28. nov 2024

Presne o to zdravotné mi ide.
Čo si potrebovala pri zaevidovaní? Všade čítam len o zamestnancoch

scila
28. nov 2024

Ak si platila len základné odvody do sociálky tak podporu nedostaneš.
Ja som bola už dávno na úrade ale myslím, že som potrebovala len občiansky. A vypisovala som tam kopu papierov, že od kedy do kedy som kde robila. Snáď to už medzičasom zrušili, veď aj tak to majú v systéme.

autor
28. nov 2024

Idem sa evidovať cez internet, uvidím čo tam budú pýtať