Máte niekto skúsenosť?
Ak zruším živnosť, môžem sa prihlásiť ako uchádzač o zamestnanie.
Nejde mi o podporu, len aby som mala platené zdravotné poistenie, kým si nájdem prácu.
s povinnosťami počítam, budem rada ak mi niečo aj ponúknu. Zamestnanie si budem aktívne hľadať.
Ahoj ja som tak bola evidovaná,ak si si nepriplacala dobrovoľne sociálne na podporu v nezamestnanosti nárok na dávky nemáš,výhoda len ,že za teba platí štát zdravotné poistenie,kurzy teraz ako masér,nechtarka,kaderník atď majú pozastavené čo ma mrzelo v ponuke boli len samé účtovníctva,fotovoltalika čo som nevyužila
Presne o to zdravotné mi ide.
Čo si potrebovala pri zaevidovaní? Všade čítam len o zamestnancoch
Ak si platila len základné odvody do sociálky tak podporu nedostaneš.
Ja som bola už dávno na úrade ale myslím, že som potrebovala len občiansky. A vypisovala som tam kopu papierov, že od kedy do kedy som kde robila. Snáď to už medzičasom zrušili, veď aj tak to majú v systéme.
Idem sa evidovať cez internet, uvidím čo tam budú pýtať
Samozrejme, že môžeš. Ale i keď nebudeš čerpať podporu, je potrebné počítať s povinnosťami evidovaného - pravidelné hlásenie sa na úrade, hľadanie si zamestnania, ak ťa pošlú na nejaký pohovor zúčastniť sa. Na druhej strane, môžeš využiť možnosť preplatenia rôznych kurzov (ak ich v súčasnosti preplácajú).