Dievcata mozem vediet vas nazor? Ako to je ak mam dieta po rozvode v osobnej starostlivosti,samozrejme ex riesi striedavku este nieje nic rozhodnute. Otazka ale znie,moze ex zmenit trvaly pobyt dcere, ktora ma u mna trvaly pobyt bez mojho vedomia a prihlasit ju na trvaly pobyt kde zije on?
@zuzkaa1991 toto prave mna zaujima ci potrebuje ex odomna suhlas,lebo nesuhlasim aby bez mojho vedomia rusil malej trvaly pobyt ktory ma u mna. Ex byva v podnajme ma tam trvaly pobyt
@nadia89 tak jedine len majiteľ moze prihlásiť nie podnajomca...zobrat mu rodný list 😁😁original ma?ci vy??
Deti majú trvalý pobyt podľa matky alebo podľa rozhodnutia súdu. Ako je to v striedavej starostlivosti má normálne celkom zaujima. Mne z toho vychádza matka, ale budem sa tesit na odborný výklad.
@zuzkaa1991 original rodneho listu mam ja.
@palicka no to by aj mna zaujimalo pri striedavke ako to bude a trvalym pobytom. Dcera ma trvaly pobyt od narodenia u mna a co ak by chcel aby mala trvaly pobyt dcera u otca ktory je v podnajme a ma tam trvaly pobyt tam. Logika nepusta,zeby mohol otec žiadať aby mala trvaly pobyt u neho a duplom ked s tym nesuhlasim,neviem no opravte ma ak hovorim zle
@nadia89 tak ak nema overenu kopiu tak mu je nanic a ak náhodou by zmenil po známosti viete sa ozvat a napadnut aj urad ;)
@zuzkaa1991 ja mam original ale viem ze moze ist na matriku pre originál. Mna zaujima ci moze bez mojho vedomia a nesuhlasu len tak zrusit u mna trvaly pobyt a malu prihlasit k nemu aj keby jeho majitel súhlasil
@nadia89 citala som. Skúste zavolať na matriku vysvetliť situáciu ci potrebuju vas podpis na vydanie novy plus mala sanca aby dal TP kde je podnájomca kedze moze len najitel(jeho poznate??)
@zuzkaa1991 majitela nepoznám, ale trosku odveci ze aj keby mu to majiteľ dovolil tak by ho mohol prihlasit bez mojho vedomia a nesuhlasu,nie?
@katlenad ja som pisala o zmene TP ze potrebuje originál alebo overenú kópiu
@nadia89 ano....zistím o mesiac ci budu potrebovať oboch alebo len môj podpis... .lebo ked som menila k svokrovcom TP tak som zmenila bez podpisu muza len majitelia nehnuteľnosti museli obaja sa podpisat ak si dobre pamätám pred 5r
Trvaly pobyt vie zmenit aj bez tvojho suhlasu. A ty opat naspat bez jeho suhlasu. Naco by ste to vsak obaja robili? Trvaly pobyt ma len evidencny charakter, nema nic spolocne s bydliskom dietata, nema to ziadny vplyv na striedavku.
@nadia89 na prihlásenie potrebuje rodny list ci podpis oboch to neviem ja idem malej menit TP len mi kazali rodny list