Zrušenie trvalého pobytu

22. feb 2022

Bývalá priateľka odišla pred pol rokom za milencom aj s 3 ročnou dcérou. Už ma zverenú malú do svojej starostlivosti. U mňa má však trvalý pobyt a na základe toho lozí po byte. Ako jej zrušiť trvalý pobyt, keď sama nechce?

alenah31
22. feb 2022

kto je vlastníkom nehnuteľnosti? Ak iba ty tak ti stačí zájsť na MsÚ alebo OÚ a trv. pobyt jej normálne zrušíš. Dcére ale nie - dieťaťu sa trv. pobyt len tak ľahko zrušiť nedá. ALE ak nemá tvoja ex právo na byt - nie je vlastník - len z titulu trv. pobytu dnu vstúpiť nemôže. ak nesúhlasíš. Trv. pobyt má len informatívny charakter a za takúto osobu - ak nemá niekde prech. pobyt sa platí komunálny odpad. Vymeň zámok a máš vystarané. Tu máš napísané všetko čo potrebuješ:
https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...

autor
22. feb 2022

Byt je môj a na LV som ja. Vzala si do hlavy nezmysel, že chce po mne polovicu hypotéky čo som platil odkedy sa narodila malá. Že má na to nárok, lebo tu bývala a ešte stále tu má trvalý pobyt a zruší ho, keď ju vyplatím. Neboli sme manželia. Takže môžem zámku vymeniť a nič neriešiť?

alenah31
22. feb 2022

neboli ste manželia - tu nie je žiadne BSM. Na sumu z hypo má nárok len ak preukáže, že na ňu prispievala. Vymeň zámok. Ale ak tam má svoje veci musíš jej ich odovzdať - treba na to svedka - a bolo by fajn keby prevzatie vecí a dokumentov uložených u teba a odovzdaných podpísala, resp. skús cez jej rodičov. A aké neriešiť? Ako prvé zruš trv. pobyt - však stále za ňu musíš platiť smeti. Ten môžeš zrušiť ty - na čo čakáš?

autor
22. feb 2022

@alenah31 Vraj príde s policajtami, keď ju nepustím, pretože tu býva a má tu trvalý pobyt. Veci tu už žiadne nemá. Chce aby som ju vyplatil, inak to dá na súd. Zajtra zájdem na mestský úrad pobyt zrušiť.

nelca84
22. feb 2022

tak ona je pekne mimo, uz davno si jej mal zrusit trvaly pobyt

alenah31
22. feb 2022

Policajti ako prve budu ziadat doklad o vztahu k nehnutelnosti - LV. Ziadny nema - zrus trv. pobyt. Len z titulu trv. pobytu na vstup do bytu narok nema. Mohla by o policajny doprovod ziadat len ak by si jej nechcel vydat osobne veci - ziadne tam nema, neries ju.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nika523
22. feb 2022

Nechápem že niekto sa nechá takto vydierať, trvalý pobyt jej zrušíš za 5 min. na mestkom úrade bez jej súhlasu alebo prítomnosti, neboli ste manželia nemá na nič nárok ani na žiadnu polku hypotéky ani na nič ak je všetko na tvoje meno

alenah31
22. feb 2022

@nika523 na časť splátky z hypo či sumy zo zariadenia bytu by nárok mala ak preukáže, že toto bola splácané aj z jej fin. zdrojov. Ale pochybujem, že toto bude jej prípad.

stanulienkat
22. feb 2022

Trvaly pobyt ju na nic neopravnuje a uz vobec nie na byt.

autor
22. feb 2022

@alenah31 všetky platby hypotéky ako aj dalších nákladov v byte som platil ja zo svojho účtu. Aj veľké nákupy som robil, ona skôr tie menšie nákupy a to som jej ešte posielal 100 eur na veci pre malú. Ona tvrdí, že všetko sme platili spoločne, takže jej vzniká nárok. A chce to dať na súd.

nelca84
22. feb 2022

nehnevaj sa, ale ty si asi tiez dost mimo, ked sa tym vobec zaoberas. Ak vies, ze si vsetko platil ty a da sa to vycitat z vypisu tvojho uctu, tak neviem o com sa tu vobec bavime. Moze to dat aj na 3 sudy...

alenah31
22. feb 2022

nech dá, súd ani neprebehne - nemá zákonný dôvod na priebeh súdneho konania - bežné náklady na prevádzku bytu sa nevracajú - ani keby ste boli manželia by to nespadalo do BSM. Žiadať by mohla IBA to, čo vie ako svoj náklad v podobe splátok na hypo či nákup nábytku a spotrebičov zdokladovať bločkami či faktúrami na jej meno....možno ešte ak platila niečo kartou a má to vo výpisoch. Keď budeš rušiť jej trv. pobyt a budú chcieť vedieť kam jej ho prehlásiť - niekde sa pýtajú - uveď iba mesto - obec, v ktorom trv. pobyt rušíš....bežne to tak majú bezdomovci. Ona si to všetko mýli - asi by si jej mal dať vedieť, že vy nemáte žiadne BSM. Zruš jej pobyt a nerieš ju.

nika523
22. feb 2022

Neboj sa a nenechaj sa vydierať, nemá na nič nárok ak by ste boli manželia bolo by to iné, ale takto vsetko je na tvoje meno, platil si to zo svojho účtu tak ona ta len vydiera

alenamihal
22. feb 2022

Riadna mrcha!!!!!! nema pravo ani za cistu vodu z tvojho bytu 🙂
ale ak je zase taka vychcana,tak ver tomu,ze sa ti bude vyhrazat,ze dceru ani neuvidis?? To je tvoja dcera,ci ??? Na sude nestihne ani klucku chytit do ruky a poslu ju odkial prisla...nema pravo na nic...