Dobrý deň chcela by som sa opýtať či osoba ktorá vlastní byt môže zrušiť trvalý pobyt osobe ktora tam žila16rokov a vychováva nezaopatrené dieťa ktore ma tiež trvali pobyt na tom mieste je jeho zákonným zástupcom vlastníkom je matka manžela.
vlastnik bytu moze zrusit trvaly pobyt komukolvek okrem vlastneho manzela/manzelky a vlastnych nezaopatrenych deti. Takze svokra neveste a vnucatu moze trvaly pobyt zrusit uplne bez problemov. Aj dospelemu synovi, ak by chcela.
Ale my manželia sme byt rekonštruovali a užívali bez svokry ale všetok majetok čo tam ostal je môj
neexistuje tam žiadne uživatelske právo kedže moje deti tam majú trvalý pobyt a mňa odhlásila ?
Pokud ste zo svokou neboli podpisat ze pravo na byt bude mat nekdo z deti byt je furt svokry a pokud uz nezije (bez urazi)zdedia ho deti .but netreba nekostrovat pokud hi nwmaTw vo vlastnictve nikdo vam zato nic neda jedine co vam patri je to co ate kupili ked sem to dobre pochopila
@majka995 moze.
Ty sa mozes domahat vydania bezdovodneho obohatenia, nakolko si zhodnotila jej majetok
Ďakujem za odpovede
Ano mozes sa argumentovat obohatenim majetku ale pozor ak presli 2 roky tento narok zanika je tam premlčacia doba.
Osoba ktorej patri byt a je jej vlastikom tak.moze zrusit trvaly pobyt pokid ja vim tak.ano ked som pochopil matka manzela je vlastnikom bytu a moze rrusit pobyt nekomu inemu z trvalym pobytem.n teze adrese nebo je majitelka bytu