Dobrý deň, chcem sa opýtať či náhodou nemáte skúsenosť so zrušením PN-ky. Bola som 2 týždne vypísaná v marci a vďaka tomu sa mi opäť prepočítal vymeriavací základ na socialnej poistovni a dostanem velmi nízku OCR. Dá sa táto už ukončená PN-ka zrušiť? Že by som ju napríklad odniesla k lekárovi a ten ju stornuje alebo niečo podobné?
@karolina67 nie, PN sa spätne stornovat neda 🙂
No viete nepýtala by som sa keby som sa nedopočula o tom že sa to dá 🙂
@karolina67 da sa dat storno pn len v pripade , ak niekto stratil niektore z tlaciv , ci bola uz ukoncena pn , a pokracuje dalej , aj tak sa vsak pri vypisani novej udavaju udaje zaciatku predchadzajucej.. vacsinou to hned odchadza zamestnavatelovi a SP , takze zrusit to uz nejde
@karolina67
Dobre tomu rozumiem? Ty chces marcovú PN stornovť v máji?
Veď tá pn ti už bola aj vyplatená.🤔 Nerozumiem.
@mondolina práveže nebola vyplatená ešte a ak sa mi ju podarí stornovať tak dúfam že ani nebude
@matulka82 vraj ak mi dá lekár na už ukončenú PN pečiatku a napíše STORNO bude zrušená. Pozrite tiež mi je to divné,a v živote som o tom nepočula... ale tak mi povedali. A keď sa tak nad tým zamyslím veď na nemocenské je nárok, a neviem o tom že by bolo povinnosťou čerpať nemocenské keď jednoducho nechcem 🙂
@karolina67 uz ti boli € vyplatene?
A ako by ti v praci zmenili dochadzku, ked uz tam mas PN? 🤷♀️
@karolina67 ano,da sa to,ale 2-3 dni spatne.
@veronikaszabova Pred tou PN som čerpala OCR z ochrannej lehoty, ale PN mi už zo zamestnania nevyšla (len SZČO) Vtedy som to neriešila lebo som mala nastúpiť do novej práce ale chvíľu na to prišla korona a zrazu firma zavretá ... už poriadne dlho a keďže som slobodná mamička tak už to teda dosť pociťujem, preto by bolo super prejsť z tej prvej nepandemickej OCR rovno na pandemickú.
@stanulienkat vážne? iba takto?
@karolina67 ale jasne, ze ti bola vyplatena....prvych 10 dni plati zamestnavatel cize marcovu vyplatu si uz urcite dostala a v nej vyplatenu PN. Tebe chyba len 4 dni od soc. poistovne doplatit ak ide o 2 tyzdnovu PN. Okrem toho neslo by len o storno v soc. poistovni, ale aj v zdr. poistovni kde si vo vykazoch vedena ako PN....a nie PN sa zrusit neda, po novom ti ju uz ani spatne nikto nevypise -iba v pripade, ze ti bola pocas vikendu nariadena na pohotovosti. Jedine co sa da je spatne ziadat o osetrovne - az 3 roky. Pri PN sa to neda.
@stanulienkat da sa len v pripade ak lekar neposlal info o PN elektronicky do poistovne a to by mal robit denne pri celodennej uzavierke. Cize ak si svoje povinnosti plni ako ma spatne nezrusi nic - bol by idiot, takto by si koledoval o kontrolu....preco vypisuje a zaroven rusi PN a nariadenu medik. liecbu.
@alenah31 Nepoberala som mzdu keďže som nebola zamestnaná už, čerpala som OČR z ochrannej lehoty, OK presne o to mi išlo či by z toho nemal lekár problém, a nakoniec aj ja. Ďakujem za odpoveď.
@alenah31 viete ja som len vychádzala z toho že zákon definuje nárok na nemocenské, nie povinnosť ho čerpať
@karolina67 len tie tlaciva nie su na ozdobu. Ze dnes chcem a po mesiaci zrusim,lebo som si nieco vymyslela. To ide cez celu byrokraticku masineriu. Cez zdravotku,socialku,..
@stanulienkat však áno, ale tak aspoň som skúsila 🙂 Ďakujem za pomoc
@karolina67 ono ak ti vystavil PN a zaroven predpisal aj lieky, ty si ich vybrala....toto su vsetko zaznamy v zdravotnej poistovni....vlastne akykolvek ukon. Keby to zrusil poslu mu kontrolu oni a lek. komora - berie sa to ako potencionalny podvod, ten ukon si on nechal od poistovne zaplatit.....co ak takychto "podvodov" ma viac? PN by totiz musel zrusit lekar....a na zaklade coho? Usvedcil by sam seba z neopodstatnenosti lek. ukonov. A tebe by este dali v plnej sume zaplatit lieky.
@alenah31 áno je mi to jasné, tiež sa mi to zdalo rizikové preto som sa opýtala tu na názor iných ľudí, ďakujem krásne za váš čas 🙂
@karolina67 tak toto som ešte nepočula že stornovať PN 🤣🤣🤣