Nadobudol som pozemok este pred manzelstvom. S manzelkou sme sa rozhodli stavat po svatbe. Vsetko som od zaciatku financoval uplne sam, ona sa dodnes nepodiela nijak. Zrazu to ale zacina hrat tak ze rozvod a vezme si polovicu rozostavaneho domu a ja mam oci v smutku. Netusim co mam robit.
@neve555 uz nic, stavali ste po svadbe, peniaze boli spolocne. BSM sa da zrusit/vynat konkretnu nehnutelnost len vopred, nie az po.
Existuje klauzula ze ak by zotrvanie v Bezpodielovom odporovalo dobrym mravom, ak sa jeden nijak nepodiela na zveladovani spolocneho majetku.
uz enarobis nic- ohodnotit stavbu bez pozemku a vyplatit manzelke polovicu .. po svadbe neexistuje moje a tvoje -je uz len nase ... ona sa predpokladam starala o domacnost ,deti ak mate a podobne .. isli ste do vztahu 50:50 a kazdy mal neaku ulohu kt si plnil ... jedine ak by si do domu dal peniaze darovane alebo pred manzelstvom -tie by sa dali odpocitat z hodnoty inak uz nie ak manzelka nesuhlasi ...
Pozemok je tvoj, ale dom je v BSM. Majetok sa da z BSM vynat, ale treba na to mysliet pred nadobudnutim...
Dom si financoval z coho? Z uspor pred manzelstvom? Alebo mate hypo?
@neve555 a aj vies dokazat, ze to boli VSETKY TVOJE uspory pred manzelstvom?
@matkahelka ahoj. Na ucte som mal sumu ktoru som po manzelstve postupne minal na stavbu
@neve555 to si mal specialny ucet, na nom 200k a z toho si financoval celu stavbu? kazdu tehlu, klinec, vsetko si platil len z toho uctu? a mas k tomu predpokladam aj vypisy, faktury, ze CELA stavba sa financovala len z tohoto uctu. no to by som chcela byt ta mys na sude, ked budes toto dokazovat 😉
@matkahelka ako to myslis?
@neve555 tak, ze neverim, ze si cely dom postavil len z tych penazi zpred manzelstva.
@matkahelka 95% penazi co som mal na ucte pred svadbou su v stavbe. Usporene peniaze som zacal strkat do stavby po uzavreti manzelstva
@neve555 odpovedal si si, 95%. zvysok si financoval z penazi pocas manzelstva. cize nie, ako si tvrdil, ze CELY dom. to je proste nerealne pocas manzelstva. a aj tych 95% budes musiet dokazat. vela stastia.
@matkahelka prirodzene som po svadbe dalej chodil do prace. Viem dokazat vsetko co som do stavby dal. Samozrejme si myslim ze rozostavanu stavbu by musel ohodnotit znalec.
@neve555 ak si dom staval pocas manzelstva a financovany bol pocas manzelstva, tak je to dom SPOLOCNY. a je fuk, ci ty si zarobil 5k a tvoja zena 1k. nedokazem si predstavit, ako by si sud presviedcal o tom, ze tie € z uctu boli minute na dom a nie na nieco ine a zarobene € pocas manzelstva si minul na dom. rozumies?
@neve555 mate deti? kde byvate kym nieje dom? dava manzelka peniaze na spolocny ucet? mas navarene upratane? ani to nieej zadarmo .. ty sice mas vacsi prijem ale aj ona sa podiela tak ako moze .. iste mas vacsinovy podiel a ona polovicu nezyska ale daco malo z domu dostane ci chces alebo nie ...
@neve555 Ak to vies vydokladovat, ze dom sa staval z tvojich uspor, ktore si mal pred sobasom, tak manzelka nema narok na nic.
Ak ti mozem poradit, s manzelkou sa o tom nehadaj, to nema zmysel, co si ona namysla, je jej problem, to ale este neznamena, ze na podiel na dome ma aj pravny narok.
A nepytaj si rady tu, na MK, lebo tym nic nevyriesis.
Radsej si najdi dobreho pravnika.
S dobrym pravnikom mas velku sancu na to, aby manzelke sklapla huba naprazdno, kedze sa financne na stavbe domu nijako nepodielala a stavbu domu si finacoval vylucne z uspor, ktore si nadobudol pred sobasom.
@neve555
Stavbu ste financovali iba z úspor spred manželstva?