Znovuotvorenie dedičského konania

30. sep 2024

Dobrý deň , máte niekto skúsenosť s otvorením dedičského konania kvôli novoobjavenému majetku?
Čo všetko treba okrem vyplnenej žiadosti , ktorú predložím na súd? Som jediný dedič a jedná sa len o daňový preplatok, ktorý nebol zahrnutý v pôvodnom dedičskom konaní.

katkaseiner
30. sep 2024

skus kontaktovat notara s kym si riesila dedicske.
Mali sme trolinku inu situaciu... dedicske sa riesilo po smrti svokra, vsetko sa tam poriesilo, po svokrinej smrti sa uz nemalo riesit nic, ale kedze nam nechceli vratit preplatok od plynarni tak notarka sice neotvorila znovu dedicske konanie, ale dala nam nejake uznesenie na zaklade ktoreho nam preplatok zaplatili.

katarinaba
30. sep 2024

Podala som ziadost, kde som presne specifikovala novoobjaveny majetok. U mna to boli ale pozemky. Ostatne urobil notar.

autor
30. sep 2024

@katkaseiner
Ďakujem, no u mňa je ten problém že notárka ktorá mala moje dedičské konanie na starosť skončila ku januáru tohto roka. Skúsim ale napísať novú žiadosť ako píše
@katarinaba . Treba ale platiť aj nejaký kolok, alebo to až neskôr keď už bude žiadosť rozpracovaná?

katarinaba
30. sep 2024

To uz si nepamatam, ale myslim, ze som nieco platila.

alickapusinka
30. sep 2024

áno za novootvorenie dedičskeho konania sa platí tiež.

autor
30. sep 2024

@alickapusinka ďakujem, ale vieš mi prosím povedať či mám rovno platiť pri podávaní žiadosti, alebo mi oni vyrubia nejaký poplatok a zaplatím ho neskôr? Pardon za takého otázky, ale čo sa týchto vecí týka som úplne stratená a neviem sa nikde dopátrať k takejto informácii

alickapusinka
30. sep 2024

To asi až tam priamo TI povie. My sme tak boli že nasledne sa našiel ešte pozemok a otvorila nanovo dedičske konane a platili sme takže myslím si že aj teraz je to tak.Je to úkon tiež.

adka3321
30. sep 2024

Treba napisat ziadost, uviest aky novy majetok sa nasiel a podat na sud, kde bolo prve dedicske konanie. Sud nasledne prideli novy spis notarovi na prejednanie.