Znovu posúdenie nároku na OČR

jani321
7. jan 2023

Ahojte. Keď si chcem požiadať o znovu posúdenie nároku na OCR môžem požiadať aj bez toho, aby som bola aktuálne na OCR. Napr. poziadam teraz, ale dieťa bude choré napr. až vo februári.

petruldo
7. jan 2023

@jani321 moc tomu nerozumiem, čo myslíš pod posúdením nároku na očr? veď ak si zamestnaná a dieťa je choré, tak nárok je. nemyslíš náhodou prepočet z dôb pandemického očr?

jani321
autor
7. jan 2023

@petruldo áno znovu prepočítanie. Lebo ja mám z roku 2020 prepočet. Ale teraz už viac zarobím, tak chcem znovu prepocitat základ.

petruldo
7. jan 2023

@jani321 tak skúsiť to môžeš, mne volala pani sama, že mi posiela žiadosť do mailu o prepočet, keď som po 1,5 roku posielala novú očr

lilinka88
7. jan 2023

@jani321 nakoľko sa v žiadosti píše dátum,od ktorého sa staráš o dieťa, tak nie, až s najbližším osetrovnym požiadaš

loginexistuje
7. jan 2023

to sa neda pockaj si na cerpnie OCR v socpoist maju dost roboty aj bez toho 😉

mogaa
7. jan 2023

to je ako keby si si dala vopred robiť denný VZ na PN😉 nie, nikto ti vopred prepočet robiť nebude.....

jani321
autor
7. jan 2023

Ďakujem všetkým za objasnenie 🙂 👍

janka2501
9. jan 2023

Ja som podavala zaroven s OCR v decembri, a povedala mi,ze s tym maju len robotu,ak sa podava bez cerpania OCR....tak cakam o kolko sa zvysi, mne to robi cca 4eura viac oproti r.2019