Zníženie dávky v hmotnej núdzi

lilly0812
18. aug 2015

Dobrý deň, rada by som sa spýtala na názor. Mám priznanú dávku v hm.núdzi vo výške 77.20 eur, 40 eur je na syna určené výživné, ktoré otec neplatí. Minulý mesiac otec zaplatil 130 eur, 40 eur mi úrad nechal a zvyšných 90 eur som musela pochopiteľne vrátiť (náhradné výživné). Výplatu náhradného mi zastavili, dávku v hm.núdzi mi ešte znížili o 40 eur. Pokiaľ viem tak podľa zákona sa výživné za príjem nepovažuje. Takže tento mesiac som dostala od úradu 37 eur (+prídavok na dieťa), otec opäť nezaplatil. Nerozumiem tomuto výmyslu úradu stiahnúť peniaze navyše, z dávky v hm.núdzi. To si mohli rovno vypýtať celých 130 eur.

tomasko27
18. aug 2015

@lilly0812 No ked zase nezaplatil tak zase musis urad poziadat o nahradne vyzivne.toto je tak nechutny kolotoc ze az.viem o tom svoje.zrusit podat zrusit podat a stale dokola

lilly0812
autor
18. aug 2015

@tomasko27 je to fakt postavené na hlavu. Idem podať na to ,,úžasné,, rozhodnutie odvolanie. Jasne som spomenula aj zákon podľa ktorého sa výživné nepovažuje za príjem a že mi 40,00 Eur strihli neprávom. Viac krát som sa bola informovať z akého dôvodu musím vracať ja ako matka keď otec má dlh na výživnom. Toto nikoho nezaujíma. Exekútor vždy odráta z dlžného výživného, dlh sa u exekútora stále znižuje no syn tieto peniaze nemá. Stále vraciam ja, napriek tomu, že otec dlhuje nemalú čiastku na výživnom, doteraz nezaplatil ani polovicu útraty za detskú výbavičku. Mám obavy aby to nedopadlo tak, že otec bude takto pomaly splácať, ja stále vracať úradu a nakoniec exekúcia zanikne a poplatky exekútora budem platiť ja.

tomasko27
18. aug 2015

@lilly0812 no ked mi exekutor prvy krat vypkatil sumu tak sa mi hned aj davky znizili a potom na dalsi mesiac mi nic neprislo tak zase mi zvysili davku aj nahradne vyzivne dali a teraz uz nemam ani davku.

lilly0812
autor
18. aug 2015

@tomasko27 to je choré. Exekúcia síce trvá ale otec ak zaplatí tak priamo mne mimo exekútora, ja to vždy hneď hlásil úradu aby som nemala z toho ešte problémy. Je to fakt choré, že ešte musí matka vracať. Toto má byť pomoc matkám? Figu. Bolo by od neho pekné keby teraz zaplatil ešte 2 mesiace po sebe aby mi úplne zrušili náhradné až furt nevraciam, už ma to fakt nebaví.

lilly0812
autor
18. aug 2015

@tomasko27 na úrad je najlepšie asi nechodiť a nerozčulovať sa