Večer mi volal pán, predstavil sa ako dopravný podnik Bratislava, že zobrali môjmu synovi Isic kartu v MHD ale ze im zdrhol bez toho aby im dal obciansky alebo iny preukaz. Vraj treba prist do 2 hodin zaplatiť pokutu, pretože isiel vraj na čierno v MHD a že ho majú na kamere. Syn však isic kartu stratil už doobeda a v spomínanom čase sedel doma. Všetky ostatné doklady ako občiansky vodičský má pri sebe.
Ide o zneužitie osobných údajov, keď si na základe iba nájdenej ISIC karty, niekde zistil moje telefónne číslo a adresu? Mám telefónne číslo volajúceho aj jeho vraj súkromné číslo, ktoré mi dal keby sme sa rozhodli pokutu zaplatiť, pretože som hneď odmietol.
Ja niesom registrovaný v systéme Dopravného podniku, takže z ich databázy moje tel. číslo nemohlo byť, tak isto ani z isic karty, pretože tam je len napísané meno, priezvisko, dátum narodenia a škola a pri registrácii do isicu sa nepíše nikde tel. číslo rodiča.
@q2q Zober cislo, z ktoreho ti prisiel ten hovor a nahlas pokus o podvod.
@q2q tak nech pošlú pokutu domov tak ako sa to bežne robí.Divne....ked syn stratil doobeda kartu tak ako ho mohol poobede kontrolovať a utiecť mu?išla by som na DP.Podla synovho mena a adresy nemal problém vyhľadať tvoje meno a číslo, ale neviem či má na to právo.
Neklame tvoj syn?že ju stratil?
Ake zneuzitie? Ludia vam uz drbe? Verejny organ ma pristup k databaze,takisto si vedia dohladat cislo v tel.zozname,ak ho mas dostupne.
@q2q dostavila by som sa s tym, ze mi volal ten a ten pan a skor ako zaplatim pokutu, chcem vidiet ten kamerovy zaznam, pretoze v nim uvedenom case priestupku moj syn bol doma. Resp. ak je nutne podat k vyzve na uhradu odvolanie, tak im ho tam rovno podam, ale platit to nebudem.
@luccija nie nie syn určite neklame, prvé čo som sa pýtal volajuceho bolo, že o koľkej to bolo a syn bol presne v tom čase doma. Pravdepodobne niekto našiel jeho kartičku a preukázal sa ňou revizorovi a keď chcel revízor občiansky tak utiekol.
Čudné na tom je že bez občianskeho preukazu si nájdu na mňa telefónne číslo a adresu a idú mna kontrolovať. Pokiaľ viem ISIC karta nieje dokument na základe ktorého si môže niekto na mna ako rodiča zisťovať moju adresu a tel. číslo keď syn je už plnoletý.
@q2q a nie je divné, že ti dal aj “súkromné” číslo? Aj keď číslo, ktoré sa zobrazilo, keď ti volal, patrí DP, toto sa dá pomerne ľahko oklamať (tj. nastaviť, aké č. sa má zobraziť, keď niekomu voláš)
Ešte mi napadá, že možno ten isic našiel niekto iný, a myslel si, že naň môže cestovať. No a keď ho čapol revízor, tak zdrhol…
Asi by som šla na dp zistiť, či fakt volali oni, alebo je to celé odžub. A ak volali oni, tak by som sa spýtala, odkiaľ majú moje tel.č. No a podľa toho by som sa zariadila. Samozrejme nič neplatiť.
Ešte som toto našla k téme (a už idem makať, koniec pauzy :D )
normalne by som si zasla na dopravny podnik a ziadala teda o vysvetlenie. nech ti pekne krasne ukazu zaznam z kamery a potom budes mudrejsia
Dopravný podnik musí spolupracovať predsa s políciou, v takýchto prípadoch, ktorá mu poskytne potrebné údaje. Najpravdepodobnejšie je, že niekto cestoval s jeho kartičkou, ten bol prichytený a ušiel. Veď keď ti volali, že máš prísť na podnik MHD, tak asi to nebude odzub
Šla by som na dopravný podnik aj so synom a žiadala záznam z kamier, keď ho majú na zazname
Na ISIC nieje náhodou fotka?
@q2q možno niekto iný našiel synov isic a preukázal sa tak revízorovi. A keď zistil, že mu to nepomôže, lebo na isicu nie je žiadna električenka, tak zdrhol. Čiže - kamerový záznam naozaj majú, lenže ten chalan, čo na ňom je, nie je ten istý chalan ako na isic poukážke 🤷. A celé je to nedorozumenie zo strany dpb. Tie fotky sú také všelijaké, že každý desiaty chalan sa môže aspoň trochu podobať a revízor si myslí, že má pred sebou naozaj toho istého človeka ako na karte...
@q2q je to podvod a žiadny revizor