Ahojte viem ze to sem nepatri ale chcela by som sa spytat Poslala som fotografiu op aj karticky poistenca jednemu panovi na email kvoli praci a moc sa mi nepaci dalsi pristup . Chcem sa spytat daju sa tieto udaje zneuzit ? Napriklad pri zobrani pozicky , hypoteky uveru atd dakujem
nie, na karticku poistenca sa nedá zobrať úver
@janai1 a obciansky ? Poslala som aj op
@doriiis ako
Podľa mna len teoreticky, prakticky sa nedajú zneužiť.
V minulosti možno áno, ale v súčasnosti nie. V banke sa robia záznamy pri podpisovaní úverov, paušál online kúpiš opäť len z uvedeného čísla, splátkový predaj žiada min 2 doklady s foto a pod.
Údaje sa dajú zneužiť maximálne na marketingové účely.
@daniela1911 ake marketingove ucely napr? A dakujem trochu si ma ukludnila
@aaaauto123 ani na OP, ani nijako ... max si vie tak založiť v nejakej stávkovej kancelárii účet na tvoj OP aby dostal na svoj účet nejaké body alebo čo
@daniela1911 toto je blbosť, splátkový predaj nežiada dva doklady, robím s tým. Splátkový predaj žiada príjem, zamestnávateľa, a väčšinou odfoteny občiansky. Takže áno zneužiť sa to dá. Robím so splátkovým predajom, a nie v banke,takze viem co musíme predložiť. Sms kód na podpis, no číslo sa dá na diktovať hocijaké, to nikto skúmať nebude.
@sigma510 keď nakupuješ kupuješ online niečo na spatky napríklad nay, alza a pod. Chcú dva doklady a áno príjem si overujú cez SP. Popripade DP u szčo. Takze nepíšem žiadnu blbosť. Za to, že ty pracuješ pre inú spoločnosť nemusíš mat pravdu len ty.
@daniela1911 no dva doklady som poslala to je ten problem
@aaaauto123 nejaké ponuky a dotazníky.
Dva doklady s fotkou si neposlala
@daniela1911 op a karticku poistenca
Daj si urobit novy op a tento HNED odovzdaj pri podaní ziadosti.
@aaaauto123 určite vymeniť OP
Poziadas o vymenu op v klientskom centre v hociktorom meste, kde prave si. Chvilu budes funguvat len s nahradnym dokladom (neda sa nan cestovat, moze to byt problem v banke, ak budes vyberat, atd.), a potom dostanes novy op.
Tvoj povodny op dnom vratenia ihned v systeme zablokuju.
Ak ho niekto niekde pouzije/zneuzije tvoj op po tomto dni a nebodaj by to bol trestny cin, tak ty si kryta, ze ty si to nebola.
Dá sa naň založiť účet v banke v zahraničí alebo na nejakej burze/herni a ty budeš "biely kôň".
Keď to budú podvedený klienti riešiť tak "tebe" išli ich peniaze.
Tu je niečo iné ale tiež s dokladmi.
https://www.topky.sk/cl/10/2303721/Novy-podvod-...
Napísala by som ešte e-mail,že ruším súhlas na spracovanie osobných údajov pre účely práce. Zneužiť to nemôže, musel by mať splnomocnenie a na úver sa overuje oveľa viac info, ako občiansky preukaz. Nemusíš sa báť si myslím 🌈💓🌷
Samozrejme