Zneužitie osobných údajov

aaaauto123
23. aug 2022

Ahojte viem ze to sem nepatri ale chcela by som sa spytat Poslala som fotografiu op aj karticky poistenca jednemu panovi na email kvoli praci a moc sa mi nepaci dalsi pristup . Chcem sa spytat daju sa tieto udaje zneuzit ? Napriklad pri zobrani pozicky , hypoteky uveru atd dakujem

doriiis
23. aug 2022

Samozrejme

janai1
23. aug 2022

nie, na karticku poistenca sa nedá zobrať úver

aaaauto123
autor
23. aug 2022

@janai1 a obciansky ? Poslala som aj op

aaaauto123
autor
23. aug 2022

@doriiis ako

daniela1911
23. aug 2022

Podľa mna len teoreticky, prakticky sa nedajú zneužiť.
V minulosti možno áno, ale v súčasnosti nie. V banke sa robia záznamy pri podpisovaní úverov, paušál online kúpiš opäť len z uvedeného čísla, splátkový predaj žiada min 2 doklady s foto a pod.
Údaje sa dajú zneužiť maximálne na marketingové účely.

aaaauto123
autor
23. aug 2022

@daniela1911 ake marketingove ucely napr? A dakujem trochu si ma ukludnila

janai1
23. aug 2022

@aaaauto123 ani na OP, ani nijako ... max si vie tak založiť v nejakej stávkovej kancelárii účet na tvoj OP aby dostal na svoj účet nejaké body alebo čo

sigma510
23. aug 2022

@daniela1911 toto je blbosť, splátkový predaj nežiada dva doklady, robím s tým. Splátkový predaj žiada príjem, zamestnávateľa, a väčšinou odfoteny občiansky. Takže áno zneužiť sa to dá. Robím so splátkovým predajom, a nie v banke,takze viem co musíme predložiť. Sms kód na podpis, no číslo sa dá na diktovať hocijaké, to nikto skúmať nebude.

daniela1911
23. aug 2022

@sigma510 keď nakupuješ kupuješ online niečo na spatky napríklad nay, alza a pod. Chcú dva doklady a áno príjem si overujú cez SP. Popripade DP u szčo. Takze nepíšem žiadnu blbosť. Za to, že ty pracuješ pre inú spoločnosť nemusíš mat pravdu len ty.

aaaauto123
autor
23. aug 2022

@daniela1911 no dva doklady som poslala to je ten problem

daniela1911
23. aug 2022

@aaaauto123 nejaké ponuky a dotazníky.
Dva doklady s fotkou si neposlala

aaaauto123
autor
23. aug 2022

@daniela1911 op a karticku poistenca

mata1001
24. aug 2022

Daj si urobit novy op a tento HNED odovzdaj pri podaní ziadosti.

katie253
24. aug 2022

@aaaauto123 určite vymeniť OP

moonlight1210
24. aug 2022

Poziadas o vymenu op v klientskom centre v hociktorom meste, kde prave si. Chvilu budes funguvat len s nahradnym dokladom (neda sa nan cestovat, moze to byt problem v banke, ak budes vyberat, atd.), a potom dostanes novy op.
Tvoj povodny op dnom vratenia ihned v systeme zablokuju.
Ak ho niekto niekde pouzije/zneuzije tvoj op po tomto dni a nebodaj by to bol trestny cin, tak ty si kryta, ze ty si to nebola.

maranco
24. aug 2022

Dá sa naň založiť účet v banke v zahraničí alebo na nejakej burze/herni a ty budeš "biely kôň".
Keď to budú podvedený klienti riešiť tak "tebe" išli ich peniaze.
Tu je niečo iné ale tiež s dokladmi.
https://www.topky.sk/cl/10/2303721/Novy-podvod-...

anniezuzana
27. jan 2023

Napísala by som ešte e-mail,že ruším súhlas na spracovanie osobných údajov pre účely práce. Zneužiť to nemôže, musel by mať splnomocnenie a na úver sa overuje oveľa viac info, ako občiansky preukaz. Nemusíš sa báť si myslím 🌈💓🌷

sono2
27. jan 2023

@maranco na cudzí občiansky? Si robíš srandu nie? Máš reálne skúsenosti?
V takom rakúsku ti neprezradia v banke blbé číslo poistky / na môjho muža / blbá byrokracia. Kde to na cudzí občiansky!