Ahojte chcem sa spytat ci nepoznate Kristinu Selesovu prikladam aj fotku. Ponuka pracu balenie predmetov a vraj spolupracuje so spolocnostami Nike,Tipos a ine a bohuzial som jej dala doklady prefotene OP a kartu poistenca. Prisla mi domov karta Nike a pisals som jej, ze ma urcite oklamala a ona napisala, ze vraj ta karta je sucastou tej registrácie co som na zaciatku suhlasila, ze ma registruje a overia moje udaje.Vraj tie udaje sa overuju kvoli tomu, ze to vyzaduju tie spolocnosti. Mam z toho zly pocit ci ma oklamala alebo nie. Ako sa daju takto zneuzit udaje?je mi ale cudne ze napriek tomu, ze uz ma moje doklady stale so mnou komunikuje a neblokla ma.
@dajana19 tiez nechapem 🤦
tak na obciansky napr. moze zobrat pausal na mobil... len taky priklad...
@katkaseiner na prefoteny občiansky?? 🤔🤔
Aj požičku, nákup na splátky...a o pár rokov bude zvoniť exekútor. No plakať tu neskoro, OP nahlásiť na polícii ako stratený, s kartou positenca asi veľa vody nenamúti, ale radšej sa informovať v poisťovni. A tresnúť si hlavu o stenu a pre budúcnosť si zobrať ponaučenie.
@smoulingirl na prefoteny OP sa da zobrat pozicka? Ved v banke pytaju vzdy original obciansky
@smoulingirl inak ako mozem ohlasit stratu OP ked ho vlastne mam doma len som ho prefotila
@macko876 dobre, vidím, že sa ti nové doklady vybavovať nechce. Tak seď a čakaj, aby si o pár rokov zistila, čo všetko sa dá spraviť s prefoteným občianskym v dnešnej dobe, ak máš kontakty na správnych miestach. Ja osobne by som sa nespoliehala na to, že veď to bola len kópia... Lenže ja by som ani nikomu neposielala fotku svojich dokladov.
@macko876 Nebankovky, online nákupy na splátky, platformy na obchodovanie, zahaničné stránky, kde sa dá kúpiť cudzia identita...a ešte tak 100 vecí by som vedela, kde sa dá uspieť s prefoteným OP. Môžeš, nikto to skúmať nebude. Ak máš už s čipom, dá sa strata nahlásiť aj elektronicky.
https://www.slovensko.sk/sk/najst-sluzbu?Curren...
@macko876 Divne je to,že profil na FB založila pred 2 týždňami a má tam jedného priateľa.Skuste kontaktovať tu pani čo sa jej tam pýtala o info pod komentárom. Keď má dva doklady,tak zneužiť sa to dá.Na polícii treba nahlásiť nie krádež,ale možné zneužitie dokladov.S tým papierom potom vybaviť nové doklady a staré vrátite.Poplatok sa plati aj za každý nový doklad okrem zmeny mena po svadbe a po dátume platnosti.
ano daju sa takto ziskane informacie jednoducho zneuzit - mozno v klasickej banke nie (tam nestaci len OP) ale v kadeakych pofidernych instituciach urcite ano, okamzite by som hlasila na policii a vybavovala nove doklady
Nemusis nahlasovat stratu op, budes zbytocne platit 16.50€.Normalne chod na odd.dokladov alebo teraz na policiu, a nahlas ze mas podozrenie zo zneuzita op.oni ho hned zablokuju.Daju ti papier a s nim si vybavis novy op za 4 50€
@macko876 niké a tipos sú stávkové spoločnosti. Ty si jej poslala doklady (bez urážky ale ľudská hlúposť fakt nemá hraníc), ona spravila registráciu, a keď ich overíš, tak ona zhrabne za teba tuším 20€ registračný bonus na stávky alebo tak nejak...
Žiadnu prácu nikdy takto nezískaš a vo vlastnom záujme odporúčam nahlásiť stratu dokladov a vybaviť si nové.