Zmluva o dielo a daňové priznanie.

tigev
10. feb 2020

prosim vas, aku hodnotu musi mat zmluva o dielo (neviem ci jedna alebo vsetky zmluvy o dielo za cely rok) aby sa robilo danove priznanie..
skusila som googlit, ale nic som nenasla..

patka06
10. feb 2020

Daňové priznanie sa podáva ak celkové príjmy daňovníka za rok 2019 presiahli 1 968,68 E

heln
11. feb 2020

Skús ešte pogúgliť, raz som tiež toto riešila, ale už to bolo dávno, tak si nepamätám do akej sumy nebolo treba daňové, ale viem že som vygúglila nejaké online daňové poradenstvo, kde mi chlapík presne v tomto smere poradil.

patka06
11. feb 2020

Závisí na tom koľko sa na základe jednej alebo viacerých zmlúv počas roka fakturovalo, tento príjem nesmie prekročiť vyššie spomínanú sumu 1968,68 E

panda21
11. feb 2020

Podľa mňa nejde o to čo je na zmluve o dielo ale faktúry aj reálne zaplatené. Ak máš vyplatené faktúry vo výške viac ako tých 1 900€ musíš podať daňové. Veď ty podavas daňové z toho, čo si zarobila, tvoje príjmy, a nie čo máš na papieri 🤔 ak sa mýlim nech ma niekto opraví.

simonah73
2. mar 2020

@panda21 ak sa jedna o zivnost, tak mas pravdu, prijem je len ten skutocny prijem co uz ma peniaze bud na ucte alebo v hotovosti. v pripade ze je nizsia suma ako 1968,68€ a vznikne strata tak musi podat tiez.