Ahojte. Potrebovala by som pomoc.
Som zamestnaná, ukončenie pracovnej zmluvy mám 31.12.2022. Som tehotná na PN. MD mi začína az koncom januára.. neviete náhodou, či mi musí zamestnávateľ predĺžiť prac. zmluvu , alebo to nepatrí do tej ochrannej lehoty? Iba toľko viem, že tehotná je chránená , len či aj v takýchto situáciách, keď mám zmluvu na dobu určitú?
Nie nemusí.
Skončí ti zmluva a ďalšiu ti už nedaju
mala som zmluvu do júna, v marci som porodila, nebola som ani PN, plne som pracovala až do nástupu na MD.. dcéra mala 3 mesiace, zmluva jednoducho skončila a bodka 🤷🏻♀️
@kitti26 tehotna je chranena pred vypovedou...tebe skratka 31.12.2022 PP skonci a bodka, ty nedostanes vypoved. Ale od ukoncenia PP do nastupu na MD kludne mozes na PN pokial si to tvoj zdr. stav vyzaduje. Ak nastupis na PN do 7 dni od ukoncenia PP budes mat narok aj na nemocenske.
Ďakujem vám za odpovede! 😊
Aj u nás mala na dobu určitú, keď priniesla doklad od lekára, že je tehotná, dali jej výpoveď. Buď na PN
@isis234 zamestnávateľ jej nemohol dať výpoveď lebo doniesla papier od lekára, že je tehotná...
@valeriakadarova takže u nás to bolo protiprávne- tej kočke, čo bola tehotná dali výpoveď
@isis234 bolo to v skusobnej dobe?
@isis234 ak bola v skúšobnej dobe tak jej mohli dať skončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe, ale nie výpoveď...
@valeriakadarovatak jej to mali dať, ale bolo to inak,,,
@natalienka12 ano .. dostala "Výpoveď- okamžitú
@isis234 tak bola v skusobnej dobe alebo nie? Na to sa pytam!
@natalienka12 asi sa nedozvieme😃
@kitti26 zmluva ti končí tým dátumom a robiť nemôžeš nič. Bola som v rovnakej situacii
@alchemilkazltozelena ale akurat čítam, že síce na materskú nepôjdem zo zamestnania, ale ak mám tých 270 dni v roku, tak dostanem vyššie materské..tak dúfam
@kitti26 neviem či NEMSUIS mať aktívne nemocenské keď chces brat materskú . Nestačí mať asi len tých 270 dní ..
@natalienka12 ved som písala, že bola v skúšobnej dobe
@valeriakadarova písala som, že bola v skúšobnej dobe... Nie som stále na internete
@isis234 No vidis, takze nic nebolo protiprávne! Tehotnu v skusobnej dobe mozu vyhodit. Len to nesmie byt z dovodu jej tehotenstva, co je jednoduche, do oznámenia o ukonceni PP napisu cokolvek.
@natalienka12 ešte raz píšem.... dostla výpoveď... okamžitú. Nie ukončenie PP ku dňu v skúšobnej dobe. a to je rozdiel. Ano, bolo to z dôvodu jej tehotenstva,
@kitti26 aj keď ti skončí prac. Zmluva koncom decembra, budeš v ochrannej dobe, takže materská sa ti bude počítať normálne ako by si bola zamestnaná 🙂
@isis234 Este raz v skusobnej dobe sa nedava vypoved!
@valeriakadarova super ďakujem😊 ja som sa len bála, že mi to ovplyvní tú sumu materskej.. síce na papieri zarábam iba minimalku, snáď to pár € nahodí
@kitti26 ja som si našla na internete tabuľku, kde je rozpísané koľko cca materskej dostanem podľa platu, tak skús pozrieť 🙂 ale aj z minimálky stále lepšie, ako by si materskú nedostávala vôbec 🙂
@kitti26 ahoj aj ja toto akurát riešim mám zmluvu do konca roka a som na začiatku tehu. Takže jediná možnosť je ísť na PN. Lenže môj gyn mi ju ešte nechce vystaviť tak budem musieť ísť za obvodnú. Ráno mám nevoľnosti a picham si injekcie fraxi. Pracujem vo fabrike ranné a nočné 12. A preradiť má nemajú kde. Lebo to majú prácu vip len pre svoje tehu zamestnankyňe.
@kitti26 predĺžiť dobu určitú ti nemusi. U nas v práci v takýchto pripadoch nepredlzovali, bez ohladu na to či baba dorobila do konca alebo bola PN. Na to sa ta ochranná doba nevztahuje