Zmena zdravotnej poisťovne - dôvody

16. aug 2024

Ahoj, zvazujem zmenu zdravotnej poistovne. Tak otazka ak ste spokojni s vasou poistouvnou - tak preco? Ak idete zmenit - tak preco?

monillia
16. aug 2024

V prvom rade by si mala brať do úvahy s akou poisťovňou majú zmluvy lekári, ktorých navštevujes, potom prihliadať na ďalšie veci

autor
16. aug 2024

@monillia To je v poriadku. Moji maju zmluvu s kazdou poistovnou.

andreakotesova
16. aug 2024

Ak nemáš zdravotne problemy, tak je jedno, či si vyberieš Union alebo Dôveru.

mamickalisticka
16. aug 2024

Ja som primárne išla do poisťovne kvôli benefitom na zuby. Vieme ako to dopadlo 🙃 pri 5člennej rodine to bola fajn pomoc. Takto vlastne ani neviem, či to má výhodu. Možno len tu, že Vos aplikáciu mám v premium zadarmo.

autor
16. aug 2024

@andreakotesova A v pripade zdravotnych problemov?

katica06
16. aug 2024

Potom brať do úvahy aj zdravotný stav, pri objednávaní na niektoré vyšetrenia,fin náročnejšia liečba a pod proste nie všetky poisťovne berú zdravotnícke zariadenia rovnako, nie každú liečbu preplaca poisťovňa rovnako. Len taký príklad zo života, teta od susedov spadla dolámala sa, deti v zahraničí, potrebovala umiestniť na pár týždňov do zariadenia, poistencov štátnej brali neobmedzené komerčné iba jednu osobu/mes. Mala smolu kvôli poisťovni ju nezobrali, musela hlboko do peňaženky aby mala aspoň pár hodín denne niekoho.

autor
16. aug 2024

@mamickalisticka co je to Vos aplikacia?

autor
16. aug 2024

@katica06 To nie je dobre

andreakotesova
16. aug 2024

V tom prípade zostaň tam, kde si.

mamickalisticka
16. aug 2024

V prípade zdrav. Problemov je najlepšia všeobecná. Ale každá poisťovňa má výhodu v niečom inom, niektoré majú skoršie termíny, niektoré lacnejšie zdravotné pomôcky. Treba len preštudovať. VOS aplikácia je apka o duševnom zdraví, virtuálny denník, dychové cvičenia a mnoho ďalšieho. Taký zdravotný duševný denník.

autor
16. aug 2024

@andreakotesova Mozes byt prosim podrobnejsia? Ake zdravotne dovody, ake dosledky, odkial je zdroj informacie? Dakujem krasne. PS: nepisala som, kde som

autor
16. aug 2024
andreakotesova
16. aug 2024

Automaticky som si myslela, ze si vo VsZP 😆😁

katica06
16. aug 2024

Ak máš zdravotné problémy tak štátna, každého môže trápiť iný zdravotný problém.. Poznám veľa prípadov keď komerčná neplatila a naťahovala.čas pri onkológických ochoreniach alebo pri obyčajnom načúvacom strojčeku, čo môže choré

autor
16. aug 2024

@katica06 Nie je to len porekadlo? Napriklad tym detom so SMA prave VSZP robila problemy.

autor
16. aug 2024

Problemy v zmysle, ze nechcela preplatit a preplatila az ovela neskor.

colsami
16. aug 2024

Mali sme problem v rodine s Doverou, vsetci sme sa odtial presunuli, ked sme zazili ako nechceli sestre preplatit liecbu a testy, ktore ine poistovne normalne preplacali.

autor
16. aug 2024

@colsami liecbu coho?

autor
16. aug 2024

@colsami a kam ste sa prehlasili?

katica06
16. aug 2024

Ležala som s dieťaťom na detskej onkológii niekoľko mesiacov, viem čo viem...

colsami
16. aug 2024

Kliestami prenasana infekcia a s tym spojena hospitalizacia a testovanie atd.
Do VSZP, kde sme boli aj povodne predtym, ale do Dovery sme isli kvoli nasej zubarke co ich mala v tom case ako zmluvnych a VSZP nie.

alenka7777
16. aug 2024

Mám podobne skúsenosti z reálneho života ako katica06. Pri problémoch je najlepšie mať VSZP.

viestta
16. aug 2024

Roky rokuce mame Union, nikdy sme nemali problem, dokonca aj v casoch ked ine poistovne nemali podpisane zmluvy s poskytovatelmi. Nemame dovod to menit

jamimo
16. aug 2024

kamarátkina mama poistená vo VšZP. Dlhodobé ortopedické problémy, kolená, bedrové kĺby, už ani z domu nevychádzala, nevládala chodiť, nespala celé noci od bolesti... Doktori všetko podcenili (navštívila 4 ortopédov) keď nastala nekróza panvy, všetci ruky preč.!!! Začiatkom roka 2024 dostala termín operácie bedrového kĺbu na október 2027.😵‍💫
Kamarátka sa zdravo na*rala, zobrala mamu do Clinica Orthopedica v BA. Rýchly termín, operovaná do mesiaca, suma operácie spolu s rehabilitačným pobytom 5 300 eur. Doktori sa tam za hlavu chytali, čo s ňou "kolegovia" dorobili, vyslovene sa vyjadrili, že NECHÁPU 🙈🙈🙈. Poradili jej tam, že bude treba operovať aj druhý kĺb (ona o tom vedela aj predtým) že normálne operujú poistencov Unionu a Dôvery. Tak tetuška prestupuje do Unionu, práve z tohto dôvodu 🤷‍♀️

miskakyska
16. aug 2024

Zo všetkými poisťovňami je to rovnako... sú v pohode a každá je tá NAJ, kým nezačneš riešiť vážne veci a problémy...vtedy od Teba všetci ruky preč...zmena poisťovní je,ako z blata do kaluže... keď sa blíži termín prepoistovania budú Ti všetky volať opreteky tri x denne a budú ťa presviedčať ako tá ich je najlepšia...