Ahoj, zvazujem zmenu zdravotnej poistovne. Tak otazka ak ste spokojni s vasou poistouvnou - tak preco? Ak idete zmenit - tak preco?
@monillia To je v poriadku. Moji maju zmluvu s kazdou poistovnou.
Ak nemáš zdravotne problemy, tak je jedno, či si vyberieš Union alebo Dôveru.
Ja som primárne išla do poisťovne kvôli benefitom na zuby. Vieme ako to dopadlo 🙃 pri 5člennej rodine to bola fajn pomoc. Takto vlastne ani neviem, či to má výhodu. Možno len tu, že Vos aplikáciu mám v premium zadarmo.
@andreakotesova A v pripade zdravotnych problemov?
Potom brať do úvahy aj zdravotný stav, pri objednávaní na niektoré vyšetrenia,fin náročnejšia liečba a pod proste nie všetky poisťovne berú zdravotnícke zariadenia rovnako, nie každú liečbu preplaca poisťovňa rovnako. Len taký príklad zo života, teta od susedov spadla dolámala sa, deti v zahraničí, potrebovala umiestniť na pár týždňov do zariadenia, poistencov štátnej brali neobmedzené komerčné iba jednu osobu/mes. Mala smolu kvôli poisťovni ju nezobrali, musela hlboko do peňaženky aby mala aspoň pár hodín denne niekoho.
@mamickalisticka co je to Vos aplikacia?
@katica06 To nie je dobre
V tom prípade zostaň tam, kde si.
V prípade zdrav. Problemov je najlepšia všeobecná. Ale každá poisťovňa má výhodu v niečom inom, niektoré majú skoršie termíny, niektoré lacnejšie zdravotné pomôcky. Treba len preštudovať. VOS aplikácia je apka o duševnom zdraví, virtuálny denník, dychové cvičenia a mnoho ďalšieho. Taký zdravotný duševný denník.
@andreakotesova Mozes byt prosim podrobnejsia? Ake zdravotne dovody, ake dosledky, odkial je zdroj informacie? Dakujem krasne. PS: nepisala som, kde som
@mamickalisticka dakujem
Automaticky som si myslela, ze si vo VsZP 😆😁
Ak máš zdravotné problémy tak štátna, každého môže trápiť iný zdravotný problém.. Poznám veľa prípadov keď komerčná neplatila a naťahovala.čas pri onkológických ochoreniach alebo pri obyčajnom načúvacom strojčeku, čo môže choré
@katica06 Nie je to len porekadlo? Napriklad tym detom so SMA prave VSZP robila problemy.
Problemy v zmysle, ze nechcela preplatit a preplatila az ovela neskor.
Mali sme problem v rodine s Doverou, vsetci sme sa odtial presunuli, ked sme zazili ako nechceli sestre preplatit liecbu a testy, ktore ine poistovne normalne preplacali.
@colsami liecbu coho?
@colsami a kam ste sa prehlasili?
Ležala som s dieťaťom na detskej onkológii niekoľko mesiacov, viem čo viem...
Kliestami prenasana infekcia a s tym spojena hospitalizacia a testovanie atd.
Do VSZP, kde sme boli aj povodne predtym, ale do Dovery sme isli kvoli nasej zubarke co ich mala v tom case ako zmluvnych a VSZP nie.
Mám podobne skúsenosti z reálneho života ako katica06. Pri problémoch je najlepšie mať VSZP.
Roky rokuce mame Union, nikdy sme nemali problem, dokonca aj v casoch ked ine poistovne nemali podpisane zmluvy s poskytovatelmi. Nemame dovod to menit
kamarátkina mama poistená vo VšZP. Dlhodobé ortopedické problémy, kolená, bedrové kĺby, už ani z domu nevychádzala, nevládala chodiť, nespala celé noci od bolesti... Doktori všetko podcenili (navštívila 4 ortopédov) keď nastala nekróza panvy, všetci ruky preč.!!! Začiatkom roka 2024 dostala termín operácie bedrového kĺbu na október 2027.😵💫
Kamarátka sa zdravo na*rala, zobrala mamu do Clinica Orthopedica v BA. Rýchly termín, operovaná do mesiaca, suma operácie spolu s rehabilitačným pobytom 5 300 eur. Doktori sa tam za hlavu chytali, čo s ňou "kolegovia" dorobili, vyslovene sa vyjadrili, že NECHÁPU 🙈🙈🙈. Poradili jej tam, že bude treba operovať aj druhý kĺb (ona o tom vedela aj predtým) že normálne operujú poistencov Unionu a Dôvery. Tak tetuška prestupuje do Unionu, práve z tohto dôvodu 🤷♀️
Zo všetkými poisťovňami je to rovnako... sú v pohode a každá je tá NAJ, kým nezačneš riešiť vážne veci a problémy...vtedy od Teba všetci ruky preč...zmena poisťovní je,ako z blata do kaluže... keď sa blíži termín prepoistovania budú Ti všetky volať opreteky tri x denne a budú ťa presviedčať ako tá ich je najlepšia...
V prvom rade by si mala brať do úvahy s akou poisťovňou majú zmluvy lekári, ktorých navštevujes, potom prihliadať na ďalšie veci