Zmena účtu v SP pre vyplatenie PN

naty1511
27. aug 2018

Ahoj, chcela by som sa opýtať či má niekto z vás skúsenosť so zmenou čísla účtu v sociálnej poisťovni pre vyplatenie PN. Ja som na PN prvý krát v živote a neviem či zamestnávateľ zadal moje číslo účtu kedže sa ma naň nepýtal. Zrejme mi penize majú prísť na miesto trvalého pobytu ale ja by som bola rada keby chodili na účet. Stačí len zájsť na pobočku a vyplniť nejaké tlačivo? Ďakujem

majusqa77
27. aug 2018

@naty1511 cislo uctu si na tlacive vyplnas sama

lavender21
27. aug 2018

@naty1511 Na tlačive ktoré ti dal doktor si si mala vypísať ako chceš dostávať peniaze, vypísať číslo účtu, podpísať ho a tak odovzdať zamestnávateľovi. Podpisovala si to tlačivo?

0silvia0
27. aug 2018

@naty1511 tlačivo si si mala vypísať sama, ale u nás napríklad na mzdovom oddelení pracovníčky samy dopíšu č. účtu, ak niekto zabudne. Skús sa informovať u vás na mzdovom, aký majú obvyklý postup.

majusqa77
27. aug 2018

@0silvia0 asi ich este nikto nesfukol, ze to nechce na ucet, ale v hotovosti 🙂

0silvia0
27. aug 2018

@majusqa77 no môžu byť radi, že im to tam niekto dopíše, keď si ľudia nevedia vypísať ani bežné tlačivá 🙄 Ja by som nedopisovala, ale vrátila dotyčnému, nech si podopisuje čo chce a ako chce, lebo fakt ľudia sú všelijakí a ešte ako píšeš, im niekto vynadá, že nepredpokladali, že on chce v hotovosti.😖