Zmena trvalého pobytu iba dieťaťu. Nie matke

mess123
10. jan 2023

Dobrý deň prajem, trvalý pobyt sa po narodení dieťaťa automaticky dáva matkin. Ak ale trvalé bydlisko máme inde ako kde bývame a chcela by som svoj trvalý pobyt nechať tam ale malému by som chcela dať pod jeho otca trvalý, bol by to problém že on má inde ako ja a pritom bývame úplne inde? (v najme nám trvalý dať nechcú) Pri vybavovaní úradných veci atď.myslim...
A ešte jedna otázka keby to nebol teda problém a jeho trvalý by išiel na dom jeho otca tak stačí ísť v meste kde chceme dat trvalý s jeho otcom na úrad alebo najprv musíme zrušiť tam kde ma?

basska_b
10. jan 2023

Nahlasit pobyt mozete kamkolvek, samozrejme, pokial suhlasi vlastnik nehnutelnosti (ten ho aj na urade osobne nahlasuje). Je to tam potom spojene so zvysenym poplatkom na smeti, na druhej strane, niektore obce a mestske casti davaju prispevok pri narodeni dietata. Aaa robi sa to tak, ze idete len na ten miestny urad, kam idete nahlasovat novy pobyt, na stary urad uz ist nemusite, to sa zrusi automaticky.
Takisto pozor na narok na rajonneho pediatra, skolku

luccy89
10. jan 2023

Tak ako pise vyssie, nemusis mat tam kde dieta. S otcom a rodnym listom dietata pojdes na matriku

maranco
10. jan 2023

@mess123 trvalý pobyt môžeš prihlásiť aj cez internet, nepotrebuješ behať na úrady
https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...

A ak bývate inde ako máte trvalý pobyt, zapnite si schránku na slovensko.sk + notifikácie aby ste nechodili po listy od úradov na poštu do miesta trvalého pobytu.

lyci
10. jan 2023

@mess123 menili sme malemu kvoli skolke minuly rok na muzovu adresu. bol tam sam, staci jeden rodic na zmenu pobytu dietata. mne ostal trvaly pobyt na mojom byte uplne inde

mess123
autor
10. jan 2023

Ďakujem každej ste veľmi milé,,, ešte jedna otázka teda viem aj niekde na internete pozrieť kto každý má na adrese trvalý pobyt?