Zmena trvalého pobytu dieťaťa

6. apr 2023

Ahojte, ked dieta este nie je nikomu prisudene, na sud sa len caka, matka si zmeni trv.pobyt, dieta dostane automaticky jej pobyt? Musi s tym otec suhlasit, alebo to nie je podstatne?

zuzkaa1991
6. apr 2023

Ďalšie otazky neviem odpovedať ale podla mna nemeni sa automaticky TP dieťaťu ak matka zmeni TP (to sa tyka pri narodení ze ma automaticky TP podľa matky)ja som uz dvakrát. Malej menila ked som si menila aj sebe....inac by mala.stary

mogaa
7. apr 2023

V prvom rade matka sa s dieťaťom nemôže len tak zobrať a odsťahovať s dieťaťom......obaja rodičia bez ohľadu na zverenie dieťaťa jednému z nich majú právo byť s dieťaťom, takže toto potom súd môže upraviť v styku napr.tým. že ak sa matka s dieťaťom odsťahuje na druhý koniec republiky, prípadne do iného mesta, musí ona odovzdávať dieťa otcvovi v určitý čas.......čo sa týka trvalého pobytu ten nie je až tak dôležitý, dôležité je miesto obvyklého pobytu dieťaťa(teda kde má lekára, školu, kamarátov)a to v čase pred rozchodom , nie v čase súdu.....takže len zmeniť trvalý pobyt dieťaťu nestačí......

arasidka123
7. apr 2023

Musí normálne podať žiadosť o zmenu tp

autor
7. apr 2023

@mogaa obaja su odstahovani mimo tp u novych partnerov, matka si tam chce dat tp a aj dietatu a otec protestuje