Zmena trvalého pobytu

tanulka18
27. nov 2012

Dobrý večer,chcem sa opytat alebo poradit ako to je s trvalym pobytom....Mala som mensiu vymenu nazorou s rodicmi,tak priatel pristupil k tomu ze nasprituli k sebe....a budeme kracat jednym smerom....Mam totiz 2 rocneho synceka a najme ma zaujima to ze priatel nie je jeho otcom,ci to musi ist aj cez biologickeho otca,len to ze maly je zvereny do mojej starostlivosti.....Babenky budem rada ak mi tu poradite..a dakujem za kazdu radicku =D

xlucia
27. nov 2012

@tanulka18 trvaly pobyt mozes mat kdekolvek na slovensku bez toho aby o tom musel muz vediet. a kludne mozes byvat inde, na prechodnej adrese, nie tam kde mas trvaly pobyt. cize mozes mat aj trvaly pobyt u rodicov a byvat s priatelom...

miskax2
27. nov 2012

@tanulka18 dovolenie od biootca si pytat nemusis ale daj mu vediet ze mas zmenu adresy vies mohol by sa potom vyhovara ne si sa prestahovala a on neviem kam a preto nemohol prist za synom(teda neviem ci chodi ci nechodi) ja som dala vediet ale aj tak sa dnes na sude vyhovaral ze on chudacik ani nevie kde byvam 😠

angua27
28. nov 2012

ak máš malého zvereného do Tvojej starostlivosti, nemusíš biootcovi oznamovať zmenu bydliska. je to však o dobrých vzťahoch. ja som exovi oznámila zmenu bydliska malého pokaždé, aj keď bývali sme stále na tej istej adrese. 😉

tanulka18
autor
29. nov 2012

@miskax2 dakujem za rady len ide o to ze bio tatine sa vobec nezaujima o to ako sa ma maly.ci vobeczije ci mu nic nechyba.....teda ziadny zaujem len to ze platí!!!!tak ak by som zmenila trvaly pobyt by sa nemalo nic diat.....ked nie sme v kontakte s bio oteckom...

miskax2
29. nov 2012

@tanulka18 pokial vie aj iny kontakt na teba okrem adresy teda tel. cislo alebo mail tak by to nemalo vadit ze mu nedas vediet lebo ked bude chciet naaahodou prist (nikdy nevies co ho osvieti) mal by ta vopred kontaktovat aby si sa vedela zariadit a ked uz sa ozve pri tej prilezitosti mu to oznamis ze byvete uz inde.....nas sa tiez o malu nezaujimal a aj prestal za nou chdit ale zmenu adresy som mu pre pokoj v dusi oznamila aj ked ako vravim tvaril sa ze nic nevie.......

tanulka18
autor
30. nov 2012

No to je to ze maleho nevidel 2roky,nejavi ani ten najmensi zaujem o neho.....a co sa tyka kontaktu tak ma akurat e-mail ale to je vsetko...ale ani na ten sa neozyva....takze ziaden zajem...
@miskax2