Poradíte mi prosím, keď ma moj syn trvalý pobyt kde ja, čo je normálne, keďže po porode ma dieťa trvaly pobyt kde ma matka. Ci je možné dieťaťu zmeniť trvalý pobyt bez suhlasu matky, ked pojde na metsky úrad jeho otec, ktorý je vedený na RL ako otec ale nie sme manželia. Keď pôjde na metsky úrad so svokrovcami? Jasne ze bez RL nie ale keď si zaobstara kópiu z matriky vez originálu nič nevybavi? Ďakujem
Jasné, že je to možné. Pokiaľ nemáte súdom inak upravené práva, otec má rovnaké práva ako matka. Menil som tak trvalé bydlisko našim deťom. Musí byť prítomný majiteľ nehnuteľnosti a súhlasiť s tým
Myslím si, že ak nie si zapísaná v nehnuteľnosti na novej adrese, tak mu len tak bez teba pobyt nezmení
@viky_21 ďakujem
@rooskoliv ale bez RL nič nevybavi keď is na matrike vyžiada kópiu? Musi byť originál?
on ako otec si na matrike predsa vyziada duplikat, ktory je platny uplne rovnako ako original
jasne. Otec ma rovnake prava ako matka, tak mu matrika bez problemov vystavy rodny list..... uplna pohodicka.... takze ak nemate upravene prava, suhlas matky so zmenou trvaleho bydliska nie je vobec potrebny.....
iba tak pre zaujimavost by ma zaujimalo, preco to riesis? trvaly pobyt ma iba informacno/evidecny charakter. Ziadne prava na neho naviazane nie su. Teda ak sa bavime, ze trvaly pobyt je stale na uzemi SK
Ak nieste manzelia a ty niesi uvedena na liste vlastnictva tam kde chce syna prihlasit tak si tam potrebna aj ty. Myslim, ze tam budes musiet aj ty podpisat nejake papiere, ze suhlasis s prihlasenim. Takze myslim, ze sam so svokrovcami a kopiou RL nic nevybavi ..