Ahojky, je tu někdo kdo se stěhoval z ČR na Sk a při vyřízení na cizinecké policii mu bylo změněno koncové RD číslo? Děkuji za odpověď
@deti95060810 ja som mala na gymply v paralelnej triede "spoluziacku", ktora mala rovnake rodne cislo ako ja. Zistilo sa to len nahodou, ked sme boli so skolou na chate a polka deciek schytala salmonelozu a skolsky dr. musel hromadne vypisovat papiere. Mne nic nemenili. Tak pravdepodobne asi jej. A mozno ani nie, ktovie.
@deti95060810 no mě změnili cislo za lomitkem aj dceři. A vůbec nevím zda si vystavit nový rodný list a kde všude to nahlasit nebo jak s tym naložit.
@lenka9153 mne to pride logicke. Rodne cislo je prakticky ID toho daneho cloveka a kazdy ho ma individualne (to za lomitkom) a plati len pre tu ktoru krajinu. Cize ak si narodena a zila si v cudzine, tam ti priradili nejake cislo. Blbe je, ze tie r.c. v Cechach a na SK su prakticky na rovnakom principe. Akurat moze byt, ze to tvoje moze byt uplne rovnake ako niekoho narodeneho na Sk. Ja zijem v cudzine (nie CZ) a po prihlaseni sa na pobyt mi tu pridelili ID. SK r.c. mi je na dve veci. To plati len na SK a pri vybavovani sk dokladov atd.
@lenka9153 hlavne si odloz doklad o zmene rodneho cisla, poznam zenu co mala problem vybavit dochodok lebo v soc. poistovni ju evidovali pod 2 roznym r.c a nevedel im to system zlucit…. Viem ze im vtedy musela predlozit doklad o zmene rodneho cisla
môj otec sa ani len nesťahoval... zmenili mu rodné číslo keď bol na dôchodku. vraj mali dvaja to isté r.č. - celé roky.