Zmena rodného čísla

lenka9153
11. jún 2024

Ahojky, je tu někdo kdo se stěhoval z ČR na Sk a při vyřízení na cizinecké policii mu bylo změněno koncové RD číslo? Děkuji za odpověď

deti95060810
11. jún 2024

môj otec sa ani len nesťahoval... zmenili mu rodné číslo keď bol na dôchodku. vraj mali dvaja to isté r.č. - celé roky.

yanni
11. jún 2024

@deti95060810 ja som mala na gymply v paralelnej triede "spoluziacku", ktora mala rovnake rodne cislo ako ja. Zistilo sa to len nahodou, ked sme boli so skolou na chate a polka deciek schytala salmonelozu a skolsky dr. musel hromadne vypisovat papiere. Mne nic nemenili. Tak pravdepodobne asi jej. A mozno ani nie, ktovie.

lenka9153
autor
12. jún 2024

@deti95060810 no mě změnili cislo za lomitkem aj dceři. A vůbec nevím zda si vystavit nový rodný list a kde všude to nahlasit nebo jak s tym naložit.

yanni
12. jún 2024

@lenka9153 mne to pride logicke. Rodne cislo je prakticky ID toho daneho cloveka a kazdy ho ma individualne (to za lomitkom) a plati len pre tu ktoru krajinu. Cize ak si narodena a zila si v cudzine, tam ti priradili nejake cislo. Blbe je, ze tie r.c. v Cechach a na SK su prakticky na rovnakom principe. Akurat moze byt, ze to tvoje moze byt uplne rovnake ako niekoho narodeneho na Sk. Ja zijem v cudzine (nie CZ) a po prihlaseni sa na pobyt mi tu pridelili ID. SK r.c. mi je na dve veci. To plati len na SK a pri vybavovani sk dokladov atd.

butterflyeffect
20. jún 2024

@lenka9153 hlavne si odloz doklad o zmene rodneho cisla, poznam zenu co mala problem vybavit dochodok lebo v soc. poistovni ju evidovali pod 2 roznym r.c a nevedel im to system zlucit…. Viem ze im vtedy musela predlozit doklad o zmene rodneho cisla