Čo si mám so sebou zobrat vybavit? Stačí starý OP alebo musím mat overený sobasny list?
@patka06 Dakujem, a viete mi povedať do koľkých dni sa vybaví nový OP ?
Rovno odporúčam vybaviť vtedy aj pas, je to zdarma 😃
@janka_266 ja mám neplatný pas 9 rokov takze za pas budem asi musiet platiť
Ak si zaplatis za zrychleny tak aj 2 dni, nirmalne 30 dni. A teraz to aj tolko trva. Menili sme v marci a cakali sme od 30.3 do 27.4 nan
štandardná doba na vybavenie je 30 kalendárnych cní, zrýchlene sa dá aj do 2 dní.
Zatiaľ si môžeš nechať OP s pôvodným menom a nový si potom vyzdvihnúť na oddelení dokladov. Ak si ho dáš doručiť kuriérom starý OP hneď odovzdáš a do dodania nového máš len žiadosť o vydanie, ktorá sa v podstate nikde nedá použiť ako doklad totožnosti.
Odporúčam zároveň s OP meniť aj vodičský, ak ho máš
Op, vp ti nechaju , neplatis do 30dni nič...ak chces zrychlene tak 20€ -op a 26€-vp.
Ak mas neplatny pas a chces ho vymenit, budes platit 33€ - 30dni
Staci ti op a sobasny list.
Bola som vybavovať v máji - sobášny list odomna nikto nepýtal (mali to v systéme), starý OP som odovzdala, chodila som so žiadosťou o nový OP, bolo to bez poplatku. V máji tam bola plnka, ľudia si pred dovolenkou vybavovali pasy, neviem ako je to teraz, ale naozaj to vtedy trvalo tie 4 týždne, takže ak ti to ponáhľa, lebo sa dakde chystáte tak si radšej zaplať zrýchlený.
@patka06 treba zrýchlené, nech to má už aj, keď je už vydatá pani ❤️
@gertrudaosem 20 eur sa dá použiť aj rozumnejšie, aj 30 dní ešte vydržať so starým OP sa dá
zadarmo vybavia aj pas aj vodicak...nevadi, že už nie je platny, len ho musite odovzdat
Starý OP a sobášny list k nahliadnutiu, nemusí byť overený