Ahojte,
viete mi prosím stručne napísať, kde všade mám ohlásiť zmenu priezviska po sobáš a tým pádom aj nový občiansky preukaz?
Najlepšie niekto, kto si tým poslednú dobu prešiel a možno má napísaný nejaký zoznam 🙏🏾
Ďakujem.
Najskôr občiansky, vodičský, pas atď a až keď budeš mat občiansky tak do prace zamestnávateľovi a potom banka, telefón a všetko od plynu, vody atď. U lekára mi bolo povedané tiež až keď máš zmenený občiansky s novým priezviskom a tam stačí len keď pôjdeš zmeniť. A ešte zdravotnú poisťovňu aby ti prišla nová karticka
ja som si aj na vsetky vernostne karty, do kniznice. vsade, kde si kedy zadavala nejake svoje udaje. ale hlavna je poistovna, banka, zamestnavatel, lekar.
Zo zdravotnej poistovne dovera mi prisla automaticky karticka domov uz na nove priezvisko , ostatne som uz na zaklade noveho OP obehala myslim ostatne poistenia,banku, zamestnavatela
zo zdravotnej aj mne automaticky prisla nova karticka (Dovera). Kedze sme menili aj trvaly pobyt, tak aj dcerke automaticky prisla nova. Muz ma VsZP a odtial nic. My sme si teda ako prve menili pobyt - teda muz a dcerka, ja nasledne po svadbe. Z evidencie obyvatelstva to nahlasovali teda asi zdrav.poistovni. Nasledne sme isli policajtom - menila som OP, VP, technicky preukaz na auto az na zaklade noveho OP, zamestnavatel, potom do banky. Mailami alebo telefonicky (zalezi co sa ako dalo) som si zmenila udaje u vodarov, elektrikarov, ak mas plyn - plynari, mobil, televiziu, internet, poistky, najom... v instituciach ako su skoly (ak mas deti). Niektore veci ako doktor postupne, ked som tam nahodne isla 🙂 Vela veci ma mozno ani nenapadlo, tak to priebezne menim - su to napriklad rozne klubove karty, zmena udajov v eshopoch a pod. Ale to "za pochodu" 🙂
Tu je aj zoznam:
Banky, poistovne, lekari, zamestnavatel, 2.pilier, 3.pilier, telef.operator, kataster, dodavatelia energii - ak je zmluva na vodu, plyn, el. na tvoje meno,…
https://www.modrykonik.sk/forum/paragrafy/kde-vsade-mam-nahlasit-zmenu-priezviska/