Zmena priezviska dieťaťu

marrya
25. máj 2015

ahojte chcem zmenit dcerke priezvisko...chcem aby sa volala po chlapovi/ nie sme zobrati este / no sme spolu uz dlho.... ked sa nam narodila dcera tak sme nemali ten papier co treba mat pri narodeni vzhladom na to ze nie sme zobrati.....mala ma 4 roky..... kedy je podla vas najlepsi cas na zmenu?bo my sme ju aj ucili ze ma 2 priezvika
Urcite by som chcela aby uz do skoly isla s novym priezviskom

pribinak
25. máj 2015

Z praktickeho hladiska urcite cim skor

winnerka
25. máj 2015

Tak treba to zmeniť čím skôr , my sme malej menili keď mala 1 a pol roka, teraz uz pekne hovorí ako sa vola, vsade je tak evidovaná , bolo to jednoduché , šli sme na matriku, tam sme spísali ten papier ( vyhlásenie otca o uznaní otcovstva ) a za 5 € nám na počkanie vystavili nový rodný list . Potom som to ešte išla zmeniť na zdravotnú a sociálnu poisťovňu ...

marrya
autor
25. máj 2015

ok.... dakujem

marrya
autor
25. máj 2015

@winnerka a prosim ta ked je narodena v cadci ale byvame v ziline....kde to mam ist na matriku riesit?dakujem

janinah
25. máj 2015

prečo chceš priezvisko po otcovi?čakali ste 4 roky,tak čo zrazu? /lebo ak náhodou chceš takto urýchliť sobáš,tak to fungovať nebude/

guinevre
25. máj 2015

@janinah Ako myslis, ze by to mohlo/nemohlo urychlit sobas?

marrya
autor
25. máj 2015

@janinah zo sobasom to nema nic...no akosi sme sa k tomu nedostali a nikdy mi to nijako nevadilo len teraz by som chcela nech to je naporiadok ked pojde ochvilocku co sa nenazdam do skoly...nech z toho chuda potom nema gulas
Ako mali sme to riesit uz skor no co uz

lilimoni
25. máj 2015

Tak sup spolu na matriku aj s rodnym listom. Podpise papier a do 10 minut mate novy rodny list 🙂 potom ist do zdravotnej a obehat doktorov atd 🙂

marrya
autor
25. máj 2015

ok..... a baby kde mam ist do tej cadce tam kde sa mala narodila vsak???? ci??? ste mi stale neodpovedali 🙂

lilimoni
25. máj 2015

Na tu matriku, kde ste si po narodeni boli po RL. My sme nikam nevolali ani nepisali. Isli sme v case uradnych hodin 🙂

janinah
25. máj 2015

@marrya ja stále nerozumiem,ak sa dieťa volá po tebe,tak čo je v neporiadku?

winnerka
25. máj 2015

@marrya na tu matriku, kde je vydaný pôvodný RL 😊
@janinah troska od veci komentár, nie ?!

lilimoni
25. máj 2015

@janinah v neporiadku je, ze ju ucili na dve priezvyska a papierovo ich nema 🙂

janinah
25. máj 2015

@winnerka prečo odveci? píšem o priezvisku nie o hruškách.....možno aj pod vplyvom kolegyne,ktorá ako nevydatá dala dieťaťu meno po partnerovi s nádejou,že si ju potom konečne vezme,lebo veď nebudú sa dieťa a on volať Mrkvička a ona stále Cibuľková...a nedočkala sa 😒

winnerka
25. máj 2015

@janinah nuž , mne prišiel tvoj komentár zbytočne útočný a uštipačný ... Keď viem poradiť, zapojím sa do diskusie, keď nie, nepatram po tom , ze prečo ? Načo ? Kto ? S kým ? 😊 ale chápem, su aj take zeny, ako si spomenula vo svojom komentári 😃

janinah
25. máj 2015

@winnerka zaujímal ma dôvod prečo chce zmenu teraz po 4roch rokoch,či to nesúvisí s tým,že chce všetko usporiadať vrátane sobáša,tak som ju chcela nenápadne varovať,že toto nemusí vyjsť,aby potom nebola sklamaná a ešte raz si tú zm,enu dobre rozmyslela

guinevre
25. máj 2015

@janinah Bolo to dost napadne :D

janinah
25. máj 2015

@guinevre súhlasím,keď som to už tak polopate napísala,tak je to nápadné....

marrya
autor
25. máj 2015

@janinah nic nei je v neporiadku len chceme dat veci na poriadok 🙂

marrya
autor
25. máj 2015

@janinah ano trochu nevhodne...ved to ja kazdeho vec co si riesi

marrya
autor
25. máj 2015

@janinah nie zo sobasom to nema nic.....

marrya
autor
25. máj 2015

@lilimoni no a co ze ma 2 priezviska...ona vie ze sa inak vola a ze tatino jej biologicky s ktorym som uz x rokov sa vola inak...co je na tom....boze baby nerieste kraviny do coho vas neni nic

lilimoni
25. máj 2015

@marrya ja som tu neriesila tvoje dovody 🙂 ak si precitas vyssie tak som napisala ako a kde som to s terazuz manzelom riesila ja. Isli sme v case uradnych hodin na matriku, kde vydali RL, podpisali sme papier a do 10 minut sme mali vsetko vybavene 🙂 len si nezabudnite zobrat terajsi RL

janickacrazy
26. máj 2015

@marrya ja som menila synovi meno, ked mal 9 rokov a v pohode si zvykol, som sa aj bála ako to bude a nebol žiadny problém, tvoja je ešte drobec, určite si rýchlo zvykne, neboj

marrya
autor
27. máj 2015

CAKAME DRUHE TAK AJ PRETO CHCEM NECH MAJU PRIEZVISKA ROVNAKE 🙂