Ahojte, tie čo ste reálne menili dieťaťu. Priezvisko bez súhlasu otca cez súd, aký dôvod ste dali? Schválili vám to hneď? Ďakujem
@stela01 nie, súhlas mi nedal a momentálne mám podaný návrh na zverenie malej mne a výživné, takže priezvisko až potom. Lenže vždy, keď chceme radu mi každý napíše, že je tu príspevkov na túto tému dosť, ale nikde nie je napísané ci tie ženy uspeli alebo nie. Preto ma zaujímajú reálne skúsenosti tých, čo to riešili takto
@simuskaaa123 zlatíčko bez jeho súhlasu nezmôžeš nič .
Asi preto, že neuspeli. Neviem o tom, že by to schvalovali bez súhlasu otca
@simuskaaa123 bez súhlasu otca sa to dá len veľmi zdĺhavo a zložito. Súd ho musí zbaviť rodičovských práv,načo musí byť dokazovanie a vážne dôvody. Dokazuje sa všetko.. záujem o dieťa,platenie,kupovanie darčekov na akékoľvek sviatky, návšteva lekárov...úplne všetko. Rieši to kolízna pracovníčka, ale ako píšem je to na dlho a hlavne súd ho nemusí rodičovských práv pozbavit. Jednoduchsie je keď sa súhlas, aj to ale súd skúma dôvody
@simuskaaa123 fakt x tem na tuto temu s rovnakym postupom. Ked Ti otec neda suhlas, tak nemozes nic. Pokial sa o dceru zaujima, aj ked sporadicky a plati ti vyzivne. Bud by si musela preukazat, ze sa dlhodobo nezaujima, alebo ma sudom nejak obmedzene rodicovske prava, lebo ma na nu zly vplyv alebo jej ublizoval, alebo je mrtvy. Nic ine Ti skratka neprejde. Dokonca ani keby bol vo vykone trestu.
@jankabenji pri zmene priezviska vobec sud nepozbavuje rodica rodicovskych prav. To nie je pravda.
@simuskaaa123 ako ti bolo napisane, musis preukazat, ze sa o dieta nezaujima a ma nan zly vplyv. Na sude zavazi fakt napriklad, ak ty by si mala novy vztah a dieta by povazovalo tvojho partnera za otca a ty s novym partnerom
planujes zalozit novu rodinu a na dieta by zle vplyvalo, keby sa volalo inak ako jeho rodicia ( ty a tvoj partner bud.manzel a jeho dalsi surodenci, napriklad)
@bleblu mne to tak bolo vysvetlene, ja tiež niečo také idem riešiť, len s tým rozdielom, že otec sa našich spoločných deti vzdáva a osvoji si ich môj budúci manžel. Tiež je to nadlho, ale jednoduchsie6,keďže ex dá na súd súhlas na osvojenie a zmenu priezviska
@simuskaaa123 už si sa pýtala pred mesiacom .
Evidentne si sa nikam neposunula .