Ahoj,mate niekto skusenost so zmenou priezviska u dietatka. Myslim v pripade,ak otec nesuhlasi a pritom nejavi ziadnyzaujem. Viem,ze sa suhlas da nahradit rozhodnutim sudu. Ak ste to niekto riesili,cio stepisali do ziadost ina sud. Pisali ste si to same, alebo ste to riesili s pravnikom. Za kazdu radu dakujem.
luba a toho právnika si zohnala sama len tak na "blink", alebo Ti ho niekto poradil? Tiež by som ho potrebovala, ale neviem kde hľadať.
Ja so tym uz presla, chvalabohu:/ Ex nesuhlasil so zmenou priezviska u dcery. Davala som navrh na sud kedze bez toho to neslo.Mala som pravnicku,ale myslim, ze by to slo aj bez nej. AKo dovod som uviedla to,ze s terajsim manzelom mame syna a aby deti nerobili medzi sebou rozdiel a budu v tom case -teraz uz teraz chodia do jednej skoly aby s tym nemali problem.Musim,ale podotknut,ze moja dcera nevie o tom, ze ma bio otca.Rozviedli sme sa ked mala mala par mesiacov a noveho tatina pozna od svojho roka a berie ho ako svojho vlastneho.Ale k veci-sud dal suhlas na zmenu priezviska. Po odvolacej lehote som dostala pravoplatnost rozhodnutia a treba ist na Okresny urad koli zmene rodneho listu a tam musel este raz prist ex a opat musel dat suhlas so zmenou. Cize vlastne sud mi dal len suhlas o poziadanie zmeny priezviska a nakoniec i tak musel dat oficialny suhlas ex. Nerobil uz ostaru , apelovala som na sudne rozhodnutie. Dufam,ze som pomohla aspon trochu.No a tahalo sa to tusim aj rok:/
a čo na tom sa tak dlho naťahuje? niekde som počula, že to môže trvať aj 3 roky. to je na prášky:(
Aj ja to idem riesit o mesiac. Ja dufam,ze to pojde hladko,nakolko ma otec zakaz styku s dcerou od sudu! Idem mjt pravnicku a dufam,ze to nebude tak dlho trvat!
@blahowoman a budeš ochotná dať nejaké info ako to išlo? dík
@lubike no dam...len teraz este riesime vyzivne a ako vravim podam to o taky mesiac.
@lubike To je nasim sudnictvom:/ maju cas. Ja som to urgovala nakolko mala mala coskoro nastupit do 1.triedy
@angelatack028 ahoj, pohli sa veci k lepšiemu?
Ahoj, ja uz mam davno vsetko vyriesene 🙂
@lesanka845 ja presne toto idem riesit tiez,.....nechceme osvojenie,lebo nato uz musi byt suhlas bio otca,ale tiez len zmenu priezviska dcery po mne a terajsom manzelovi,....tam staci suhlas sudu,.....ziadost budem riesit s pravnikom,ale viem,ze tam musia byt napisane dovody,ze preco,....asi navstivim psychologicku,aby dala posudok a ten tam dolozim,....