Zmena priezviska dieťaťa

lesanka845
3. jan 2014

Ahoj,mate niekto skusenost so zmenou priezviska u dietatka. Myslim v pripade,ak otec nesuhlasi a pritom nejavi ziadnyzaujem. Viem,ze sa suhlas da nahradit rozhodnutim sudu. Ak ste to niekto riesili,cio stepisali do ziadost ina sud. Pisali ste si to same, alebo ste to riesili s pravnikom. Za kazdu radu dakujem.

luba28
4. jan 2014

@lesanka845 ja presne toto idem riesit tiez,.....nechceme osvojenie,lebo nato uz musi byt suhlas bio otca,ale tiez len zmenu priezviska dcery po mne a terajsom manzelovi,....tam staci suhlas sudu,.....ziadost budem riesit s pravnikom,ale viem,ze tam musia byt napisane dovody,ze preco,....asi navstivim psychologicku,aby dala posudok a ten tam dolozim,....

lubike
8. mar 2014

luba a toho právnika si zohnala sama len tak na "blink", alebo Ti ho niekto poradil? Tiež by som ho potrebovala, ale neviem kde hľadať.

angelatack028
8. mar 2014

Ja so tym uz presla, chvalabohu:/ Ex nesuhlasil so zmenou priezviska u dcery. Davala som navrh na sud kedze bez toho to neslo.Mala som pravnicku,ale myslim, ze by to slo aj bez nej. AKo dovod som uviedla to,ze s terajsim manzelom mame syna a aby deti nerobili medzi sebou rozdiel a budu v tom case -teraz uz teraz chodia do jednej skoly aby s tym nemali problem.Musim,ale podotknut,ze moja dcera nevie o tom, ze ma bio otca.Rozviedli sme sa ked mala mala par mesiacov a noveho tatina pozna od svojho roka a berie ho ako svojho vlastneho.Ale k veci-sud dal suhlas na zmenu priezviska. Po odvolacej lehote som dostala pravoplatnost rozhodnutia a treba ist na Okresny urad koli zmene rodneho listu a tam musel este raz prist ex a opat musel dat suhlas so zmenou. Cize vlastne sud mi dal len suhlas o poziadanie zmeny priezviska a nakoniec i tak musel dat oficialny suhlas ex. Nerobil uz ostaru , apelovala som na sudne rozhodnutie. Dufam,ze som pomohla aspon trochu.No a tahalo sa to tusim aj rok:/

lubike
8. mar 2014

a čo na tom sa tak dlho naťahuje? niekde som počula, že to môže trvať aj 3 roky. to je na prášky:(

lubike
8. mar 2014

@luba28 ideš to robiť sama, alebo cez právnika?

blahowoman
8. mar 2014

Aj ja to idem riesit o mesiac. Ja dufam,ze to pojde hladko,nakolko ma otec zakaz styku s dcerou od sudu! Idem mjt pravnicku a dufam,ze to nebude tak dlho trvat!

lubike
8. mar 2014

@blahowoman a budeš ochotná dať nejaké info ako to išlo? dík

blahowoman
8. mar 2014

@lubike no dam...len teraz este riesime vyzivne a ako vravim podam to o taky mesiac.

angelatack028
8. mar 2014

@lubike To je nasim sudnictvom:/ maju cas. Ja som to urgovala nakolko mala mala coskoro nastupit do 1.triedy

lubike
4. mar 2015

@angelatack028 ahoj, pohli sa veci k lepšiemu?

angelatack028
4. mar 2015

Ahoj, ja uz mam davno vsetko vyriesene 🙂