Zmena priezviska dieťaťa

dizzy1822
12. aug 2022

Dobrý večer. Prosím vas riesil niekto z vas zmenu priezviska cez sud? Boli ste aj obaja s vasim ex predvolaní alebo sud rozhodol bez pojednavania? Citala som ze môžem zmenit priezvisko dieťaťu ak som sa vydala mam s muzom dieta a druhy syn sa vola inak. Ano syn sa vzdy volal po otcovi v škôlke boli posmešky ze sa vola inak ako ja. No syn už ma 7 rokov a vnima to inak. Stále pocuvam ako nepatrí do rodiny lebo on sa volá inak ako ja a chcel by sa volať rovnako ako my všetci. Ze sa nechce volať po otcovi. Byvaly so zmenou nesuhlasi a neodpoveda mi neda sa s ním o tom ani rozprávať. Nechce o tom ani počuť. Chcela by som podať navrh na súd a či to sud odsúhlasí aj bez pojednavania. Ďakujem

pribinak
12. aug 2022

@dizzy1822 nie, bude pojednávanie

dizzy1822
autor
12. aug 2022

@pribinak a uz si žiadala? Lebo na internete niekde čítam že je pojednavanie a niekde ze nie je.

derdia
12. aug 2022

@dizzy1822 najskor zisti, ci tvoj byvali auhlasi so zmenou priezviska.
Ak nie skus sud. Ale neviem ci pochodis, ked on bude proti.
Mne moj byvali suhlas dal, ale dcera sa volala po mne.

dizzy1822
autor
12. aug 2022

@derdia no ja citam na internete ze ak som sa vydala a mam ine priezvisko a dieťa s novým manželom a škodí to dietatu súd priezvisko zmení. A môj malý sa cíti odstrkovany. A vyssie som pisala že bývalý nesúhlasí. Uz 5 rokov ho prosim a bezuspesne s ním som vydatá nebola.

dizzy1822
autor
12. aug 2022

Dokonca bývalý sa neriadi ani sudnym rozhodnutim ze si ma maleho bravat kazdy druhý vikend brava si ho raz za mesiac mesiac a pol a zavola mu raz za dva týždne

derdia
12. aug 2022

@dizzy1822 tak samozrejme to skus.

dizzy1822
autor
12. aug 2022

@derdia len ja by som chcela vediet ci sud rozhoduje bez pojednavania alebo tam je pojednavanie

pribinak
12. aug 2022

@dizzy1822 nie nežiadala, ale ak bio otec nesúhlasí, tak bude pojednávanie

dizzy1822
autor
12. aug 2022

@pribinak ďakujem

1ivanka1
12. aug 2022

No drzim ti palce,ale co ja viem ak otex nesuhlasi tak ti to neodklepnu…

h2o2
12. aug 2022

Bohužiaľ bez pojednavania to nepôjde.