Ahojte,potrebujem surne poradit.
Vydala som sa min rok v uk a zovrala som si manzelovo priezvisko,len on ma koncovku V a ja som va,co sa tyka matriky vsetko sme poslali do ba s prekladmi lebo muz je z litvy a dnes mi bolo povedane zevraj mozem mat iba ova alebo jeho iba v,co mne pride ako totalna hlupost lebo som vydata v uk papiere marriage certificate mam ako ...va takze sa priezvisko neda zmenit citala som ze sa daju vinimky a za za to plati ked si chcem ponechat priezvisko,vie niekto o tomto alebo poradit?dakujem krasne
presne tak, treba si prestudovat ten zakon ktory ti tu napisala hama007. no ak sa inak nebude dat, tak si budes musiet zaplatit.
@marika886 Skus sa odvolat s tym, ze je to zahranicne priezvisko slovanskej krajiny, kde lati obycaj ako u nasich priezvisk, kde sa nepridava v zenskom tvare -ova, ale -a. Teda ze sa sprava ako nase priezvisko kvalifikativne, odpovedajuce na otazku: Aky? Aka? SK priklad: Hladky, Hladka. Hruby, Hruba. Rozkosny, Rozkosna. Biely, Biela.
@marika886 300/1993 Z. z. Zákon o mene a priezvisku § 6 ods. 3; 154/1994 Z. o matrikách § 16 🤗