Zmena priezviska

nikadiablik
13. jún 2022

Ahojte chcem sa opýtať ak sme boli s priateľom podpísať na matrike prehlásenie o otcovstve s tým že priezvisko bude po ňom ale medzy tým sme sa rozišli musí byť už len po ňom alebo môže byť po mne bez toho aby to podpísal?

zmrzlinka2021
13. jún 2022

@nikadiablik Musi suhlasit byvaly priatel, kedze je otec a spolocne ste sa dohodli, ze dietatko bude mat priezvisko po nom.

syslik81
13. jún 2022

ak uz ste ziadali o rodny list tak sa to zmenit neda ak este nie skus zajst a matriku a popytaj sa

nikadiablik
autor
13. jún 2022

@syslik81 rodný list nie len to prehlásenie

didi2102
13. jún 2022

@nikadiablik čiže dieťa sa ešte nenarodilo ?

nikadiablik
autor
13. jún 2022

@didi2102 nie narodí sa budúci mesiac

didi2102
13. jún 2022

@nikadiablik no mne sa zdá že v tom prehlásení je aj riadok že priezvisko dieťaťa či ? Ak tam je , máš smolu a bez jeho vedomia sa to nedá zmeniť , musel by ti to podpísať znovu, jedine že to prehlásenie nevezmes ale on nebude tým pádom ani v rodnom liste ako otec , problém s prípadným výživným atď asi atď

simsalabim
13. jún 2022

@nikadiablik presne pre toto by som nikdy nepripustila, aby sa dieta volalo inak ako ja.

nikadiablik
autor
13. jún 2022

@didi2102 Asi tam je ale mne by nevadilo keby nebol v rodnom liste
@simsalabim veď to 🙄

didi2102
13. jún 2022

@nikadiablik tak ho nevezmi len potom neviem ako to výživné bysi vymáhala keby sa nedohodnete

nikadiablik
autor
13. jún 2022

@didi2102 to by bolo najmenej hlavne aby mala moje odcovstvo si určite vysudi

malinoismum
13. jún 2022

@didi2102 Bude v RL. Na matrike majú kópiu…
Nieje to take jednoduche.

didi2102
13. jún 2022

@nikadiablik tak to nerieš teda a nevezmi to , v pôrodnici povieš že priezvisko po tebe - vypisuje sa dotazník, keď by to vypisovali za teba že ty napr ležíš nemôžeš atď a pýtali sa na otca tak povieš že nezapisujes

malinoismum
13. jún 2022

@didi2102 Zistia to, na matrike majú KÓPIU !!! (Píšem to vyššie)
Autorka, Ja mám prvú dcéru bez otca, takze info mám z prvej ruky.
- nemala si ho ťahať na matriku keď si si ním nebola ista. Už sa ho nezbavis…
Jedine čo je plus, bude to výživné.

didi2102
13. jún 2022

@malinoismum áno to je pravda , ale je to jednoduché , proste to nevezme či by to on na súde nevytiahol atď to je druhá vec a či by mal nárok na zmenu na základe toho podpisu by sa musela v právnej poradni spytat

sense
13. jún 2022

@nikadiablik jaby som sa išla spýtať na matriku alebo aspoň zavolala, ci sa s tým dá niečo robit

malinoismum
13. jún 2022

@didi2102 ty nerozumieš , že nemocnica dá vedieť matrike a ta následne vystaví RL podľa toho,
ako sa dohodli v zápisnici , ktorú spoločne podpísali?
A nie to, čo ju napadlo po porode??? To by aj vydate mohli natrepať mena aké chcú a priezviska aké chcu.
Ženy, neraďte, keď neviete.
Zajtra volaj na matriku pripadne exovi a dohodni sa aspoň na tom priezvisku.

didi2102
13. jún 2022

@malinoismum a si si istá že to kontrolujú aj keď sa neuvedie otec v porodnici či náhodou ? U nás sa hodil ten papier na jednu kopu , nič elektronické nemajú 🙄 či sa im chce hľadať či náhodou tam nebude , môže operat tým že sa rozišli jej to vypadlo

malinoismum
13. jún 2022

@didi2102 Kontrolujú a áno, som si ista.

didi2102
13. jún 2022

@malinoismum tak keď si si istá tak ma smolu no

aleshka_supermama
13. jún 2022

@nikadiablik ja som pri prvom porode zabudla doma ten papier a ta pani z matriky v pôrodnici mi hovorí ze pokiaľ to muz nedonesie do piatku mam smolu a dieťaťu napíše moje priezvisko a potom na matrike si to môžem zmeniť aj keď som nemala ten papier nebol problém zapisanim partnera ako otca. Ja by som ten papier nechala doma a aj tak nahlasila jeho ako otca.