Ahojte kde vsade treba nahlasit po svadbe zmenu priezviska aj zmenu bydliska? OP, vodicak, preukaz poistenca, banka lekar to je jasne, ale napr. Technicky preukaz od auta?
Myslím že v poisťovni netreba, automaticky ti príde nový preukaz poistenca
Ešte pripomeniem nahlásiť zmenu čísla občianskeho preukazu všade, kde máš nejaké zmluvy - banka, paušál...
No prvý krok je nový OP ... s ním budeš potom vybavovať všetko ostatne 🤷♀️... na klientskou centre kde som vybavovala nový občiansky som si pod jedným hneď zažiadala aj o nový vodicak a pas ... a keď prišiel občiansky tak už s ním som bola na poisťovni, v banke, u zamestnávateľa, a všetko ostatne čo bolo treba ;)
@julie19 a auto technicky?
Ano, aj technicky treba vymenit
To neviem, auto je na manžela takze to sme neriešili ale predpokladám že treba sa staviť na polícii kde vydávajú technicaky... keď budeš mat nový občiansky ... keď som si obvolávala miesta kde bolo treba zmeniť meno (banka, poisťovňa atd ) tak všade má odkázali na to že bez nového OP nemám ani chodiť že to až tak nehorí a vybavia má až na základe nového čísla OP
Akonáhle budete mať sobášny list tak treba zmenu nahlásiť zamestnávateľovi, ten to nahlási sociálke. Ak ste szco alebo bez zamestnania tak priamo sociálke. Zdravotnej poisťovni to treba tiež lebo si treba požiadať o novú kartičku poistenca na nové meno (napr. Union sa dá oj online cez klientský portál) , potom samozrejme na políciu po nový OP, VP, pripadne pas. Keď už budete mať občiansky tak je dobré poriesit techničák od auta ak tam nastáva zmena resp. značky ak meníte okres bydliska no a meno/adresa by sa mala nahlasit bankám, poisťovniam, katastru, dodávateľom energií... v podstate všade kde tieto údaje evidujú a komunikujú s Vami resp. kde máte zmluvy s pôvodnými údajmi (priznám sa že tieto inštitúcie sa mi nechcelo riešiť, takže keď som s nimi bola kvôli niečomu v komunikácii nahlásila som rovno aj zmenu nech si zaktualizuju údaje ale osobitne som to neriešila) no a u lekára keď som bola tak som rovno upozornila na zmenu.
@helenka926 dakujem krasne
Aj technicky treba menit m...vsade kde mate stare priezvisko adresu nie vsade musite hlásiť do 7 dni.....ak pojdete nieoc vybavovať tak zmenite si meno....ale technicky urcite po svadbe ;) pri predaji auta by bol problem
Vsetko treba ja som riesila plus kataster pasy detom poistky a bla bla bla mame vyse mesiaca od svadby a technicak nieje zmeneny bo je stale plno
@xena0 mne ho vraj zabudli poslať 😀 ..
@vikinka128 🙄😁😁 vážne? šikovnici sú to, mne prišiel skôr ako som stihla ísť osobne riešiť nový
@xena0 hej.. a ešte mi tvrdili, že som im neuhradila 2 roky peniaze .. a že som živnostník. Zaujímavé, že nič také som nevedela, živnosť nemám a dlh voči ním tiež nie 🙈😀
v zdravotnej poistovni to hlasit netreba, tak si to stahuju z registra osob, prave som to cerstvo riesila a ani socialnu poistovnu.
@vikinka128 tak to je šialené, majú tam riadny bordel 🤯
prakticky asi všade, kde tento údaj majú. ja to tiež budem riešiť onedlho.. :D nezabudni na zamestnávateľa, a ak študuješ, tak aj na študijnom.