Zmena poisťovne

4. jún 2024

Ahojte,
Dala som si dnes zmeniť poisťovňu zo Všzp do Dôvery.
Vedeli by ste mi poradiť že okrem u zamestnávateľa či to treba aj niekde potom aj inde nahlásiť? Viem že tam budem zaregistrovaná až 1.1.2025 ale ako to je keď vlastne od cca júla budem na materskej aj vtedy to musím zamestnávateľovi prísť oznámiť že som zmenila poisťovňu? A keď sa mi narodí v auguste dieťa vlastne tak ho aj tak dajú rovno di Všzp kedže som čitala že dávaju autimaticky pod poisťovňu matky čo by som tiež skofej chcela aby bolo v Dôvere.
Ďakujem za každú radu.

alenah31
4. jún 2024

oznamuješ to aj zametnavatelovi. Od 1/2025 budes v inej poistovni. Dieta narodene v auguste bude pod tebou v tej poistovne kde ty budes v auguste - cize ak si vo VsZP teraz tak aj dieta tam bude. No po navrate domov chod podat prihlasku do Dovery a vybavene. Dieta tam bude poistene skor ako ty - to je cele.

simonahra
4. jún 2024

ja som oznamovala zmenu aj u doktora, ten má nonstop aj oznam na dverách, že zmenu poisťovne treba nahlásiť. asi si to vie zistiť však, ale aby mal v tom poriadok. dieťa nemusí byť poistené automaticky tam, kde ty, stačí si podať prihlášku.