Ženy, asi ma odsúdite ALE ja si chcem zmeniť priezvisko na parnerove. Mame spolu dieťa a ma priezvisko po ňom (vtedy mi ani len nenapadlo dať malému moje priezvisko ani neviem prečo) a s partnerom svadbu neplanujeme asi ani nechceme vôbec. Ja však rozmýšľam že by som si dala na matrike jeho priezvisko aby sme mali všetci rovnaké. Je to možne?
Je to mozne. A co aom citala aj na konovi, vela zien vyriesilo tento problem takto.
@dzina007 ano? Haha a ja že si budete myslieť že som blázon 😂
vies co, podla mna je to v pohode, ak to takto normalne beries.
Sposobom ze:
Nechceme svadbu, ale chceme sa volat rovnako. Je to uplne Ok.
Moja znama to ale spravila sposobom, ze:
Zmenilamsom si meno, lebo moje sa mi nepaci. No a nahodou ma take aj moj parner. Ale to nie je podla neho, to sa mojej mamy sesternica tak volala, tak som si vybrala meno z rodiny 🤦♀️ Deti nemali.
Keby.nam to normalne povedala, tak to berieme uplne inac, ale nie takto idiotsky sa tvarit a tvrdit somariny. Aj jemu to takto povedala 🤣😂🤣😂
Je to normalne, kde nechces vyzerat ako aupair svojho dietata. Ja myslim, ze uplne padny dovod. Aj prakticky
Baby a viete aky je ten poplatok?
@klarissa25 nejak 100 eur je to na sude ta ziadost ci ako . Zevraj oni musia menit rodny list , myslim Tvoj a vsetky doklady.
@kiki68 to si musím dať žiadosť na súd?
Poplatok je 100 E. Dá sa to vyriešiť aj elektronické podanie - 50 E. Zmena priezviska sa rieši na okresnom úrade, pod ktorý patríte podľa trvalého pobytu: https://www.minv.sk/?zmena-mena-alebo-priezvisk...
Je, za poplatok