Zmena môjho priezviska na partnerove

9. máj 2021

Ženy, asi ma odsúdite ALE ja si chcem zmeniť priezvisko na parnerove. Mame spolu dieťa a ma priezvisko po ňom (vtedy mi ani len nenapadlo dať malému moje priezvisko ani neviem prečo) a s partnerom svadbu neplanujeme asi ani nechceme vôbec. Ja však rozmýšľam že by som si dala na matrike jeho priezvisko aby sme mali všetci rovnaké. Je to možne?

pribinak
9. máj 2021

Je, za poplatok

dzina007
9. máj 2021

Je to mozne. A co aom citala aj na konovi, vela zien vyriesilo tento problem takto.

autor
9. máj 2021

@dzina007 ano? Haha a ja že si budete myslieť že som blázon 😂

qetka
9. máj 2021

vies co, podla mna je to v pohode, ak to takto normalne beries.
Sposobom ze:
Nechceme svadbu, ale chceme sa volat rovnako. Je to uplne Ok.
Moja znama to ale spravila sposobom, ze:
Zmenilamsom si meno, lebo moje sa mi nepaci. No a nahodou ma take aj moj parner. Ale to nie je podla neho, to sa mojej mamy sesternica tak volala, tak som si vybrala meno z rodiny 🤦‍♀️ Deti nemali.
Keby.nam to normalne povedala, tak to berieme uplne inac, ale nie takto idiotsky sa tvarit a tvrdit somariny. Aj jemu to takto povedala 🤣😂🤣😂

kiki68
9. máj 2021

Je to normalne, kde nechces vyzerat ako aupair svojho dietata. Ja myslim, ze uplne padny dovod. Aj prakticky

klarissa25
9. máj 2021

Baby a viete aky je ten poplatok?

lienka.7
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kiki68
9. máj 2021

@klarissa25 nejak 100 eur je to na sude ta ziadost ci ako . Zevraj oni musia menit rodny list , myslim Tvoj a vsetky doklady.

autor
9. máj 2021

@kiki68 to si musím dať žiadosť na súd?

struhanka
9. máj 2021

Poplatok je 100 E. Dá sa to vyriešiť aj elektronické podanie - 50 E. Zmena priezviska sa rieši na okresnom úrade, pod ktorý patríte podľa trvalého pobytu: https://www.minv.sk/?zmena-mena-alebo-priezvisk...