Ahojte,chcela by som si zmeniť priezvisko na priatelove keďže máme spolu syna a na úradoch,pošte a podobne musím mat rodný list syna pretože nemame rovnaké priezvisko a teda vždy je problém pokial nemám rodný list.Je to možné zmeniť si priezvisko aby som sa volala rovnako ako syn?
Komentáre typu máte spolu syna a nechce si ťa vziať tu nechcem -ďakujem 😊
Ako ja som mala ine priezvisko ako syn kym sme sa s muzom nevzali ale nikdy som nemusela vsade behat s rodnym listom...
@krisbar to fakt? Tak to prvykrat pocujem
Za 100 € si mozem dat priezvisko ake chcem? Nezda sa mi to realne
@alchemilkazltozelena ano, je to tak. Za poplatok sa mozes volat aj Anicka Jurkovicova 😋😋😋
@reabullow a po zmene mena mas nejake lehoty na uradoch, dokedy im musis nahlasit tu zmenu: socialka, zdravotka, banka,... (socku a zdravotku ries cez zamestnavatela, ak si zamestnana)
urcite sa ozvi poistovniam, ak mas niekde uzatvorene poistenia, ci je nutne tuto zmenu nahlasit.
Atd.
@reabullow ani jeden syn sa nevola po mne a nikde neberiem RL, ani do zahranicia.
Syn ma 8 rokov a nikdy a nikde som jeho rodny list nepotrebovala dokonca aj ked ex sa pomylil a poslal vyzivne na jeho meno...
@nina255 No to by som nechcela, brala by som to ako urážku vlastného otca, ako popretie seba, keby si zmažem dievčenské priezvisko, to je strašne divné. Autorka - Ja by som buď chcela od priateľa sobáš a tým pádom by som získala jeho priezvisko a zároveň by mi ostalo aj dievčenské, alebo by som zmenila priezvisko dieťaťu na svoje priezvisko.
Ano. Stoji to 100e a vybavite to na matrike.