Ahojte, kto vie poradit ako poziadat o zmenu mena ? Neni hanlive len ho jednoducho neznasam od zakladnej skoly. Volam sa Nadezda. Myslite ze my zmenia meno aj pre takyto dovod ? Ak stym ma niekto skusenosti alebo rady dufam ze poradi. Dakujem.
@fadama a nad akym menom uvazujes? Mas uz vybrate na ake si ho chces zmenit?
@janulicka24 Tych mien je viac ale asi by som si vybrala meno Laura, lebo tak ma aj vola priatelova rodina, kedze za svoje meno som sa hanbila tak som sa predstavila menom Laura a tak ma aj volaju.
@fadama tak Laura je pekne meno. Ale oni vedia aj tvoje skutocne meno, ci?
@janulicka24 A co si myslis o mojom skutocnom mene? (Nadezda ). Mali susedu akurat moju spoluziacku a ona im povedala ze ved ona neni Laura ale Nada, a nechceli tomu verit . Tak ani neviem ci vedia ale vsetci ma volaju Laura a inac uz asi ani nebudu.
@fadama tak je to nezvycajne meno, ale podla mna nie je az take zle. Su aj horsie, ver tomu. A pokial by ta ludia volali Nada tak to je pekne, vedela by som si nato zvyknut. Tebe sa aj posmievali zato meno ked ho nemas rada od skoly?
@janulicka24 ved prave uz v skole sa my posmievali za to meno a preto ho do teraz neznasam a neviem si zvyknut na to meno aj ked su horsie mena ale ja sa zan hanbim
ahoj, kamoska si menila, mala zahranicne, divne meno. stalo ju to 100 e a v pohode zmenili. len potom zmena dokladov, vsetkeho, mala kus behaciek okolo toho, ale je spokojna 🙂 a ak so svojim menom nie si cely zivot stotoznena, tak chod do toho. ake si si vybrala?
a inak, ludia si zvykli hned na jej nove meno. nemala s tym problem, kazdy to v okoli prijal v pohode. sak to je kazdeho vec. laura je pekne meno. a ze si sa predstavila inak, to neva. dalsia kamoska je v obcanaku dana a vzdy sa predstavovala ako daniela a tak si vsetci na to zvykli, ze mame danielku. sa jej tiez cudujem, preco to uz nezmeni 😀 a k nej sa viac daniela hodi. dana je take tvrde na nu.
@fadama ale krst sa asi neviaze na meno, ci? ten akt je o zmyvani dedicneho hriechu, ak to dobre chapem. cize sa viaze na osobu, nie na meno. chapes, co tym chcem povedat. neocistujes si meno, ale svoje dedicne hriechy. ale neviem, len rozmyslam logicky. ved zavolaj aj na faru, tam ti povedia presne co a jak a ked tak si naplanujes novy krst.
Nechapem.. Ved ked sa predstavujem skratenym menom Nada tak to zle nie je... Ked sa predstavujem tak skoro vsade skratkou. Celym menom len v ziadostiach, instituciach a podobne... naco si komplikovat zivot? Nikdy by som sa nepredstavila niekomu Laura keby som cim skor nemienila to meno si aj dat.... mohla si vsade davat tu Nadu od zaciatku...
@fadama ak to budes raz riesit tak daj vediet ako si dopadla 🙂
@christina_petrikova pravdaze dam vediet
😀
@fadama je tam nejaky poplatok a nie je s tym problem