Máte tu niekto skúsenosti so zmenou mena? U mňa osobne nejde o hanlivé ani urážlivé meno, jednoducho s ním nedokážem existovať a chcem si ho zmeniť na mierne netradičné, ktoré sa ale nachádza v rozšírenom kalendári slovenských mien. Volajú ma tak celý život,len sa bojím či mi to ten pracovník úradu odobrí, nakoľko moje dôvody sú len čisto subjektívne a psychické.
Držím ti prsty, aby si urobila správne rozhodnutie👍
Skúsenosť nemám, ale ak to nie je tajomstvo, rada by som vedela,prečo ťa volajú iným menom ako ti dali, alebo je to len obmena toho pôvodného?
stačí, ked máš peniaze a do žiadosti uvedieš, že ťa ludia celý život volajú anička a nie ako máš jozefína v občianskom, že si stotožnená s aničkou, všade sa tak predstavuješ, poznajú ťa pod tým menom a chceš ju mať aj v občianskom.
Zmena mena nie je problém. Tiež som poznala človeka, ktorého sme volali inak, ako sa volal pravým menom. Dnes má zmenené meno aj priezvisko.
@noramackova Na zmenu mena je potrebné povolenie okresného úradu a poplatok je 100 €.
https://www.minv.sk/?zmena-mena-alebo-priezvisk...
@terka402 ale taka klasika.. všetci nakecali mojej mame, že keď som prvorodena, musím sa volať ako ona.. ale 50rocnej žene sa to meno hodí viac ako 25 ročnej...a to meno je Libuša a teda nikto ma tak nevolal, nikdy.
@noramackova Pre mladú ženu v dnešnej dobe práveže netradičné👍 ,ale krásne meno. Zaujímavé,že ťa volajú ináč!
@terka402 no to je to, že aj moju mamu volajú "tou prezývkou" ktorá prischla aj mne, ktorá sa mi naozaj aj páči a je aj v tom rozšírenom kalendári 🙂
Ďakujem všetkým za postrehy a rady
Nevidim dovod, aby ti to OU neschvalil, vzdy sa to da zvalit na "dovody hodne osobitneho zretela".
@noramackova úradníka bude zaujímať akúrat tak ci máš peniaze na poplatok
Tvoje pohnútky sú mu ukradnuté