Zmena mena po sobáši

15. apr 2023

Ahojte, dobre chapem, že zmenu mena (po sobáši) mám zamestnavatelovi oznámiť čím najskôr a neskor doložiť aj kópiu noveho OP? Dakujem 🙂

nelca84
15. apr 2023

Ja som davala zamestnavatelovi kopiu sobasneho listu, nie OP.

greta2017
15. apr 2023

Ano dobre to chapes. Treba to co najskor vsade ohlasit a myslim ze sa doklada sobasny list🤔 ale to si prezisti v praci

autor
15. apr 2023

@nelca84 ahaa, takze to až riešiť keď obdrzim sobasny list?

nelca84
15. apr 2023

No my sme dostali sobasny list pri odchode zo sobasnej siene 🤷‍♀️

autor
15. apr 2023

@nelca84 ahaaa, tak to v kostole je inak 🙂

nelca84
15. apr 2023

Tak ale hadam ho dostanete skor, ako budes mat novy obciansky, nie?

mima172
15. apr 2023

V kostole to bolo tak (aspoň u nás), že svadba v sobotu a sobášny list bol nachystaný na obecnom úrade v utorok. Zamestnávateľovi som dala kópiu SL a neskôr som doložila aj kópiu nového OP, aby sa upravili údaje v systéme.

autor
15. apr 2023

@mima172 dakujem 🙂 nám povedali že tak týždeň asi, ale ide p. farár hneď zajtra zaniesť🙂 ja sa radšej pýtam aby som nejaký termín nepresvihla😃

mima172
15. apr 2023

Práve som si spomenula nato, že mi sme pána farára aj poprosili, či by bolo možné dať ho na OÚ, čím skôr, keďže sme chceli hneď ten týždeň po svadbe cestovať na dovolenku, tak nech si viem vybaviť pas. Ci to ovplyvnilo rýchlosť to veru netuším, no v utorok už som sedela na pasovom so sobášnym listom. Gratulujem ku sobášu 🙂

vkatush
15. apr 2023

Svadba v kostole v sobotu, v pondelok poslali na úrad, v utorok sme si mohli prevziať. Vybavujú to celkom rýchlo 😊

autor
16. apr 2023

@vkatush vidim že si aj okres ks 🙂 na Hviezdoslavovej ste boli ci inde? 🙂 lebo neviem či tam zavolať napr v stredu či už je 🙂

vkatush
16. apr 2023

No veci na matriku sme boli vybaviť skôr podľa toho, ktorý kostol (my sme boli na Juhu) a v Krásnej sme mali sobáš, len sme to podpísali a tam potom na juh (oproti starej nemocnici ulička, neviem teraz meno) farár poslal papiere.

A zlatá pani nám nám aj vravela, že zrejme v utorok bude, nech jej pre istotu zavoláme, aby sme nechodili na viackrát.