Zmena mena a aj priezviska

27. mar 2024

Menili ste niektorá meno, krstné aj priezvisko? Myslím, že by bolo najvhodnejšie po takej zmene zmeniť aj okruh známych, prácu, či myslíte, že to môžem aj v tejto práci? Či to nebude ľuďom čudné, nechcem aby sa ma pýtali na dôvody.

hellwant
27. mar 2024

No prave, ludom to cudne bude, pytat sa ta budu. toto uplne neovplyvnis

darkswan
27. mar 2024

Keby to bolo len priezvisko, tak nad tym sa nepozastavia, aj pri krstnom mene ta zvedavost bude

danica2711
27. mar 2024

ľuďom to bude čudné, pretože ono to pravdu povediac aj čudné je. Ale asi máš na to pádne dôvody, keď si ochotná kvôli tomu meniť celý svoj život. Tak či tak by som si asi rozmyslela, či mi to stojí za to, hlavne to krstné meno. Alebo by som mala dosť sily povedať každému, kto sa opýta, že to je proste tvoje rozhodnutie a ich do toho nič nie je

katica06
27. mar 2024

Poznám dve-tri baby čo to takto spravili ale nešlo o nejakú radikálnu zmenu. V prvom prípade to bolo v priezvisku tvar bez ová a v mene z Kataríny na Katalin, v druhom prípade babu každý volal Zuza hoci v rodnom liste mala úplne niečo iné meno čo sa jej ani nikomu v rodine nepáčilo, trvala na tom mene jej nebohá babka a priezvisko bolo hanlivé. Teraz sa volá Zuzana s priezviskom mamy za slobodna. V treťom prípade sa menilo v priezvisku č-cs a v krstné mene si dala bez a na konci.

7miriam77
27. mar 2024

No ja si hlavne myslím, že ľudia čo ťa už poznajú, budú ťa stále volať tým starým menom. Takže ak chces naozaj zmenu, tak treba ísť medzi nových ľudí s novým menom

muchotrafka298
27. mar 2024

Priprav sa na to, ze ti "stari" znami sa budu pytat, ze preco a budes to dokolecka vysvetlovat. Ale nemusis, je to tvoje slobodne rozhodnutie ohladom mena. Neuvazujes nad tym, ze pridas si svoje "vysnivane" krstne meno ako druhe k tomu svojmu klasickemu? Jedna youtuberka ceska co som ju kedysi sledovala to tak urobila, ze ked menila obciansky, tak si vybavila pridanie druheho krstneho mena.

grandzero9
27. mar 2024

meno by som menila keby sa rovno aj odstahujem z mesta a nastupujem do novej prace. neviem aj mna samu to zaujima preco si chces zmenit krstne meno a to nemusim byt ani tvoja znama.

mimikarol
27. mar 2024

A tebe by nebolo divné keby kolegyna Jana Mladá jedného dna prišla a povedala by že odteraz sa volá Dana Stara. Tiež by si sa asi zacudovala a pýtala sa prečo. Ale ľudia si časom zvyknú

autor
27. mar 2024

No že vraj moje meno je karmicky zaťažené, tak preto som ho chcela zmeniť, priezvisko sa mi nepáči a krstné mi tiež príde také nudné a ešte aj zaťažené.

maranco
27. mar 2024

Keď okresnému úradu uvedieš dôvod zmeny mena karmické zaťaženie, asi ťa pošlú niekam a meno nezmenia.

autor
27. mar 2024

@maranco tak mám rada aj zmenu, nudí ma stále to isté 🤣 tak a predstava že sa volám inak sa mi veľmi páči. Avšak prácu momentálne meniť nechcem 🤣

danieli
27. mar 2024

Desi ma predstava, ze by som mala vsetko menit, moje nervy, tolko casu na uradoch, ja som “len” stratila penazenku a bola som na dne😂ale ak chces kludne zmen, len si vazne rozmysli, vsetky zmluvy poistky pracovna zmluva to by sa asi malo tiez aktualizovat…

autor
27. mar 2024

@danieli no to máš pravdu toto, do tohto sa nechce ani mne

alickapusinka
28. mar 2024

A načo to je dobre aké meno karmické. Myslíš si že tam prídeš povieš dôvod a len tak ťa zapíšu neblázni ani nevieš ako to funguje. Hlúposť veľmi veľa ľudí sa nachádza v ťažkej situácii a teraz majú akože ich krstné mena karmický pôvod. Blbosť najprv si spočítaj koľko ťa tvoje vymýšľanie bude stať peňazí. OP,VP, karta poistenca ,úrady banka, a rôzne inštitúcie ak sa veľmi nudíš že vymýšľaš somariny tak si nájdi nejakú záľubu.

darkswan
28. mar 2024

@maranco tak ked zaplati ten spravny poplatok mozno sa pousmeju a schvalia to, je to troska formalita

beloved
13. jún 2024

Matrika moze zamietnut ziadost o zmenu mena, ked si to clovek zaplati?