Ahojte zienky 🙂 pracuje tu prosim niektora z Vas na socialke? stala sa mi taka vec, som doma na pandemickej PN, este od novembra. Dostala som od lekara este pred niekolkymi dnami papier na vyplacanie davok, samozrejme som to hned 1 triedou dala poslat do pobocky k nam do KE. Avsak cakala som, ze pride aspon nejaky papier o schvaleni alebo pod. Tak som pisala na soc.poistovnu a tam mi oznamili, ze je potrebne odoslat papier na pobocku do Bratislavy,kde som mala zamestnavatela. Ja som to naozaj nevedela :/
Nastastie som ti ten papier o penaznych davkach na dalsi mesiac(december)odfotila..moja otazka je,ze ci to staci niekde emailom poslat do Bratislavy alebo mam zajtra poslat manzela na postu s tym papierom nech to odosle do Bratislavy na pobocku socialnej poistovne? A taktiez neviete mi poradit na ktoru adresu konkretne? V Bratislave su 3 pobocky co som pozerala :/ Prosim poradte mi,lebo nechcem prist o peniaze. Vopred dakujem pekne za pomoc a krasny vecer 🙂
@dkbakelover ale tú prechodku - papier na pokračovanie PN môžeš poslať aj e-mailom na toho kto ti poslal rozhodnutie o dávke.....
@mogaa Ďakujem za odpoveď 🙂 ale zatiaľ mi neprišiel žiaden papier o dávke...len mi odpísali, že dostali moju elek.žiadosť ešte v novembri, ale tak dnes som to poslala do BA na záhradnícku, tak dúfam, že to bude v poriadku. Ako zistím, že kde patrí môj zamestnávateľ? myslím adresu na ktorú pobočku...
@dkbakelover treba si zavolať do SP tam si ťa pozrú podľa rč a vidia aj v registri zamestnávateľa - tam je aj pod akú pobočku SP patrí.....ale v BA sa skoro všetko posiela na Záhradnícku a odtiaľ si to delia na zvyšné pracoviská v BA
@mogaa tak už počkám, malo by im to tam prísť vo štvrtok 🙂 naposledy, keď som tam volala, tak som sa nedovolala asi na 8 pokus... a teraz, keď už chcem ukončiť PN v piatok, tak ten papier posiela lekár alebo to pošlem opäť ja do Bratislavy? nech už nenastane problém
@dkbakelover sama robím na SP , na kontaktnom centre v kuse zvoní telefón a chodia ľudia a za nemocenské je tam 1človek - ten buď vezme telefon alebo vybaví klienta.....čo sa týka ukončenia pandemickej PN lekár by nemal dávať ukončenie pacientom ale opak je pravda....takže ak ti dá do ruky ukončenie, rovno ho pošli na SPna tú Záhradícku....bude to rýchlejšie ako čakať kým sa ukončenie PN dostane na OLPČ a odtiaľ ho odovzdajú do SP.....
na Záhradnícku.....príp.si zavolaj do SP a nech ti pozrú cez Register na ktorú obočku SP patrí tvoj zamestnávateľ.....na tú pobočku to treba poslať...ak to pošleš inam, tak oni to síce prepošlú na danú pobočku ale trvá to dlho, čiže dávku môžeš dostať oveľa neskôr.....