Zmena krstného mena v dospelosti

30. dec 2024

Dobry vecer, zmenili ste si krstne meno v dospelosti z dovodu, ze sa vam nepacilo to, ktore ste mali? Ako to prijali rodicia, vas manzel, deti, sirsia rodina, susedia, v praci?

benit
30. dec 2024

Nemenila, ale tiez neznasam svoje meno. Ani netusim ako by som sa mala volat inak. Fakt nechapem, kde po to moja matka prisla a segra to iste. Ale ta je na tom predsa len lepsie😁

macekovam
30. dec 2024

ake mate mena?

jaja20
30. dec 2024

Vôbec sa mi moje meno nepáči,som "obeť" zvyku, že sa deťom dávajú mená po rodičoch,ja mám ženskú verziu ocovho.
Chcela som si ho zmeniť v 15 rokoch,ale rodina a kamaráti ma prehovorili,nech to nerobím, že by si už nezvykli 😅
Chcela som sa premenovať na Michaelu.

koniarova
30. dec 2024

@benit dáš prosím? Zvedavá som. 😁

benit
30. dec 2024

@jaja20 ta michaela ma napadla teraz ked som to pisala. Syna mam michala.

autor
30. dec 2024

@macekovam Ja Andrea a mam na to meno neskutocnu averziu, hnusi sa mi, vadi mi, ze v zahranici je pouzivane, ako muzske meno a su ludia, ktori ma oslovuju Andreja, dokonca o dvoch viem, ze ma tak maju ulozenu aj v mobile 😖

lasona
30. dec 2024

U nás v rodine chlap sa volal Pavol, zmenil si to na Sam. A zvykli sne si, neboli žiadne reči, ale v rodine sme ho už aj tak volali ze Sam ,Samo....

pribinak
30. dec 2024

😕😕😕Andrea je pekne meno, škoda, že ho vnímaš tak negatívne

Ja som mala spolužiačku, ktorá sa volala Blanka 🙈🙈🙈 zmenila si meno na Bianca. Všetci okrem rodičov sme to chápali a rýchlo si zvykli na zmenu

danyelia
30. dec 2024

Nezmenila, možno by som nad tým uvažovala v prípade, ak by som sa volala nejako fakt zosmiešňujúco alebo by som s tým menom nevedela žiť (Agneška, Hortenzia, Filoména, Araňa, Eržika... 😄) Spolužiačka na VŠ bola Jozefína, no každý ju volal ,,Jožo,, 😁 Bola nešťastná, ale žije s tým menom ďalej.

autor
30. dec 2024

@pribinak Ja uznavam, ze pre vela ludi to moze byt pekne meno, ale pre mna nie a nikdy nebude.

macekovam
30. dec 2024

ja aj beatu volam ??Bejatka🙂

koniarova
30. dec 2024

Andrea je krásne meno. Neblázni. Nemeň nic.

autor
30. dec 2024

@macekovam Ak jej to nevadi a je s tym v pohode, je to ok.

autor
30. dec 2024

@koniarova Mam zit s menom, ktore sa mi doslova hnusi? Nie, dakujem

janinah
30. dec 2024

Na úrade..
Chcem si zmeniť meno...
To sa len tak ľahko nedá...
Ale moje meno je strašne..
Ako sa voláte?
Ján Hovno...
Jaj,to áno,to chápem.. a ako sa chcete volať?
Jozef Hovno
😀

autor
30. dec 2024
benit
30. dec 2024

@janinah 🤣🤣🤣

jamidea
30. dec 2024

Mne sa zas strasne paci talianske muzske Andrea, ked sa takto obcas stretneme dvaja Andrea, chlap a zena. Skor mi vadi, ze nas je kopec. Ale je to dost pekne meno.
Je ale kopec peknych mien, ktore sa v realite prznia...miso, peto,pato, zuza, mato, duro, sano, sasa.... milion inych, ktorych nevolaju tak, ako maju v OP.
Ja som dcere Rebeke povedala, ze som ok s tym, ze si v 18tke meno zmeni, no uz nechce, bolo by s tym vela roboty a aj tak by bola pre vacsinu Rebeka.

rachel36a
30. dec 2024

Mne sa moje meno tiež nepáči, ale ani by ma nenapadlo si ho menit...a aj tak by ma kazdy volal tak ako ma pozna

terezkaarthuramax
30. dec 2024

Mne sa nepaci vyznam mojho mena. Aj som rozmýšľala nad zmenou.. ale to bude asi draha zalezitost.

andaluzia12
30. dec 2024

Mne sa v teenegerskom obdobi nepáčilo moje meno, uši, pehy… nechcem povedať že som si zvykla, proste som to všetko prijala .. človek musí na niektoré veci dozrieť …

terezkaarthuramax
30. dec 2024

@rachel36a volas sa Ráchel? To je krasne meno.

autor
30. dec 2024

@rachel36a Toto je presne o tom, ze je vela ludi, ktori povedia, ze sa im ich meno nepaci, ale nezmenia si ho a ani nad tym neuvazuju.
Ja ale nie som s tym menom ok, nie som s nim stotoznena a som rozhodnuta si ho zmenit.

pribinak
30. dec 2024
autor
30. dec 2024

@andaluzia12 Ja na toto meno nikdy nedozrejem a uz sa o to ani nechcem snazit. Teen uz davno nie som, som 50tnicka.

rachel36a
30. dec 2024

@terezkaarthuramax nie, som Monika

rachel36a
30. dec 2024

Tak si ho zmeň, ale ver ze väčšina ľudí čo ťa pozná ti aj tak bude hovoriť tvojim terajším menom...a v tvojom veku už vôbec nevidím dovod

autor
30. dec 2024

@rachel36a Myslis, ze v 50tke sa zivot konci a nema uz zmysel nic riesit?

pribinak
30. dec 2024

A prečo tak dlho čakáš?

domka222
30. dec 2024

Nie,nekončí. Ale väčšina ľudí má tvoje meno už za tie roky tak uložené v hlave,že buď sa budú stále mýliť, alebo budeš pre nich stále Andrea. Nad týmto by som rozmýšľala omnoho skôr, ak to bol pre teba vždy taký problém.