Ahojte, viem, že podobné sa tu už niečo preberalo, kludne ma za to aj sprdnite, ale potrebujem sa niekde vyrozprávať. Uz počas tehotenstva som chcela pre svoje dievčatko originálne meno, ktoré som musela vnutorne cítiť, že je to správne. Nakoniec aj prišlo - páčila sa mi Ružena. Dnes sa to už skoro ani nepouziva a hodilo by sa aj k priezvisku Kováčová. Nič iné som ani nechcela bola som pevne rozhodnutá. Ale potom prišla rana, priateľ s tým vôbec nesúhlasil, prišlo mu to meno otrasné, a strasne sme sa kvoli tomu hadali. Nakoniec som vymyslela anglickú verziu Rose, ale priateľ strasne chcel Sofiu, čo mi prišlo otrepané, ale nevedel sa zmieriť ani s tým Rose, tak som uz v zufalstve vymyslela ze dáme 2 mena - Sophie Rose. Aby to nebolo také bežné. Lenze odkedy sa mala narodila, ajtak jej každý hovorí Sofinka a mňa to strasne irituje a nepasuje mi to k nej. Stále vnútorne cítim, že jej musim zmeniť meno na Ruženu. Ale priateľ samozrejme nechce o tom ani počuť. Neviem, co mam robiť, každý večer kvôli tomu plačem, viem, že aby som to oficiálne zmenila, potrebujem jeho súhlas. Bola som sprostá, viem. Mala som v pôrodnici hneď povedať meno, ake som chcela. Zároveň som nechcela byť neferova. Ale teraz sa cítim o niečo okratena, podvedená. Ako mam to meno zmeniť? Aby som nedošla už z toho o rozum zachviľu... Sofii je strasne vela a ja som taky ten netradičný typ, ktorému vadí všetko mainstreamové.
@anaella každé meno je niečom pekné s výnimočné…akože sofia otrepane? Poznam pár a myslim si že visc otrepane ako taka Viktoria nie je… ved ma meno Sophie Rose už tým ma originálne meno a dať dieťaťu meno Ružena v dnešnej dobe… ako ok meno pekne ale doba je ina a ina bude a bude horšia… len ked raz bude Ružena tak aby sa jej deti neposmievali v buducnosti… nie v zlom len aby raz ti nepovedala “mami prečo mam take otrasne meno?”… ružena je pekne meno ale pasuje mi na nejaku staršiu pani alebo babku… ja viem že sa na veľa mien zabuda ale ja by som nedbala aj keby to meno nejak zaniklo… 😀 pride mi to tvrde na vyslovenie a take no neviem tomu menu prist na chut…kazdeho nazor ale podla mna ma teraz mala meno super a aj super kombinaciu
@dzulli1980 toto je pravda, som ešte veľmi mladá a reálne problémy som našťastie neriešila, mám až príliš dobrý život. Mala by som si to viac vážiť a neriešiť toľko... Ďakujem za odpoveď 🙂
aj mne sa pačila Ruženka,ako šípková,ale svokra ma odhovorila,ze kravy na dedine sa volali Ružena, Malina, tak to ma presvedčilo.Nakoniec mám Kamilku.
Dcéra bude ešte jedného dňa vďačná za to, že ti tá Ružena neprešla. Nad Sofiou by som osobne nikdy neuvažovala, no predsa len v tejto kombinácii mi príde oveľa krajšie a vhodnejšie ako Rose 🤷 inak nepoznám ani jednu Sofiu v okolí a to mám už po 30tke 🙂
@tretiedieta presne to povedala svokra aj mne, že kravy sa tak volali. Ajtak ma to neodradilo😂ale veci sa asi dejú tak, ako sa majú diať.
sophie rose KOVÁČOVÁ 🤣🤣🤣🤣🤣 ste jej preco urobili..... Original gyc akurát tak a s tym slovenskym priezviskom to znie jak rev o pozornosť.... nic v zlom ale zasmiala som sa.... nic moderne a origi alne na tom nevidim
Ja ti verím, že ťa to štve. Nie je to skutočný problém, ale keď raz človek nie je spokojný s menom dieťaťa, tak ho to proste štve. Ja som chcela pre syna meno Albert, čo manžel kategoricky odmietol a teda keby som to meno dala, neviem si predstaviť, ako by si zvykal. Na 100% by ho to dlho žralo. Nakoniec máme Filipa, čo mne teraz už lezie na nervy, neviem mu nijako povedať a v škôlke ich bude aspoň 5 v jednej triede, v pôrodnici boli štyria naraz s takým menom 🤷🏻♀️🤣 ale nijako to neriešim, o rok-dva mi už ani nepríde, že by sa mal volať inak a som si istá, že u teba to bude tak isto. Teraz ťa štve, že si nepoužila svoje vysnívané meno, ale o nejaký čas budeš taká zvyknutá na Sofinku, že sa ti k dcérke iné hodiť nebude.
@anaella
Chapem ta, ale nerob to bez suhlasu svojho snubenca. Zbytocne pojdete cestou, ktora vam obom len ublizi a bude hlavne teba zranovat.
Cim ta prosim oslovilo meno Ružena?
@dramaqueen je to vec zvyku - mne sa nepaci taketo dehonestovanie mien ludi len preto, ze "mne nesedi"
@dramaqueen vieš čo ale ďakujem za koment, aspoň viem, že to je dost originálne a teda nemusím byť smutná, že by to bolo moc mainstream. 😂Hneď mám z toho mena väčšiu radosť 😃
Tak ja si rypnem, Ruzenka Kovacova by bolo milionkrat lepsie ako Sophie Rose Kovacova. Nech ta tato skusenost nauci bojovat za svoj nazor a neustupovat v pre teba zasadnych veciach
Ja by som plakala keby som sa volala Ružena. Čistá krava z kravína alebo koza. Sofia je krásne meno. Ja poznám len 2 slečny s týmto menom. A Sofia Rose je netradičné, netuctové, originálne. Riešiš úplne kraviny miesto toho, aby si sa tešila zdravej dcére.
@anaella joooj keby to bol radsej mainstream 🤣🤣🤣🤣 sofinky rose tu v osadach beha az az..... len asi ne kovacove 🤣🤣🤣
@taga keď si to tak napísala Sophie Rose Kovacova, tak vyznie to fakt pekne
@dramaqueen náhodou Ružena je tiež považované za "osadove" meno a vôbec mi to nevadí, to mi je úplne jedno, ide o to, aby bolo pre mňa to správne.
@evaachesa priezvisko kovacova.... zosrala som sa od smiechu 🤣🤣🤣🤣 a ze vraj originál a ne mainstream.... tu si niekto myli pojmy s dojmami... ale co ved po sk beha veľa brooklynov jamesov kovacov 🤣🤣🤣 pomozte niekto týmto ludom
@dramaqueen bože 😰
@dramaqueen presne kvôli takým ľuďom ako si ty som to meno dala. Od takých potom mám tú pozornosť, ktorú tak chcem. fakt si mi úprimne zlepšila náladu. 😊Naši sa vždy smiali tiež na takých menách a už vtedy som vedela, že chcem niečo takého typu, o čom budú ľudia hovoriť.
@anaella to je jake smutne nasupat decku taketo meno len aby sa na nom mohli uje.avat cudzi ludia 🤣🤣🤣 to je uz jaka zufala prosba o pozornost 🤣🤣 neni to az kruté.... ved premenuj seba na sophie rose kovacovu nech sa smeju na tebe ne?? ked tak places po pozornosti 🤣🤣🤣 chudence ak je tento trapak to o com chces aby ľudia hovorili no to sú ambicie teda no dovii
@evaachesa mám to v povahe, ale pokiaľ bude malá po mne, tiež sa bude z toho tešiť, a tak nejako cítim, že to tak bude... Že bude za toto všetko rada a budeme parťáčky. Možno to je tým, že som vždy chcela súrodenca, aj preto som mala tak skoro dieťa, a ešte som sama taka nevyblaznena. Ktovie, aké to bude, keď zrazu dostanem "rozum" 😂pokiaľ to niekedy príde.. Beriem život s rezervou 😃
@dramaqueen vieš čo, ale rozmýšľala som nad premenovanim sa, takže radšej o tom ani nehovor 😂lebo mi vnuknes nejaký nápad ešte
Nič v zlom, no je očividné, že si v živote neriešila skutočné problémy ... plačeš každú noc kvôli menu svojho dieťaťa? ... vážne? Choď na matriku, meno zmeň, ak Ti to pomôže ... a máš po "PROBLÉME".