Dobrý deň prajem chcem sa informovať aky je postup pri zmene hanlivého priezviska. Čo sa vlastne považuje za hanlivé priezvisko.
Ja som mala v škole dosť problémy s priezviskom a nechcem aby to prežíval aj syn. Preto rozmýšľam ako by to bolo zo zmenou priezviska. U nás sa to dá zmeniť za poplatok 150€ a pri zmene hanlivého za 4€. Preto rozmýšľam že prečo takýto rozdiel. Ďakujem
ake je to je priezvisko, ak to nie je tajomstvo?
@vikisukik na čo Vam to je? Nech to posúdia na matrike 🙂 ak to pani vadí
@andrejka_oo lebo som zvedava, co sa moze za hanlive priezvisko povazovat 🙊
@vikisukik Napríklad Jebavý... fakt sa tak dakto volal. Alebo jeden starý ujko u nás Valentín Srál. Alebo slečná Mária čo sa vydala za ujka, ktorý sa volal Boho... a tak vznikla Mária Bohová. Fakt.
@thirstymonk Mária Bohová je ešte relatívne v pohode, na tom sa aj zasmiať dá 😀 Ale to vyššie spomenuté by mi asi až tak jedno nebolo veru.
Áno, je rozdiel, pokiaľ je to priezvisko ozaj hanlivé alebo človek len vymýšľa a nevie, čo so sebou.
@andula09 no keď je priezvisko buď to zvieracie alebo prívlastok napríklad Pomalá
Syn sa nevolá po otcovi?
Tak normálne ideš na matriku a informujes sa tam o postupe. Ja som poznala dievčinu, volala sa Kakačkova a vždy sa chcela rýchlo vydať, aby si to zmenila. No a vydala sa za muža, ktorý má priezvisko Kadil. Meno si nemenili, napokon sa im to zdalo aj zábavné. Takže asi toľko k tomu..
Keď som ešte počas výšky brigádovala na helpdesku, mali sme dvoch klientov - pán Gaťák a pani Nohavičková. Úprimne, raz mi napadlo sa spýtať pána Gaťáka, či sa nechce zoznámiť 😅 ale bolo to proti predpisom
A zvieracie priezvisko je hanlivé? Sama som sa za takého vydala a mame ďalších troch susedov hneď vedľa, čo máme priezvisko po zvieratách 🤔 a poznám priezviska podobná, tichá, smutná.. To mi tiež nepríde ako nič zlé a hanlivé
@petronela1985 no esteze si nenechala po vydaji 2 priezviska, to by bolo znelo fakt zvlastne 😉
@egonsk neviem, ktoré z priezvisk by bolo lepšie, aby si nechala. To by bola ťažká dilema 😅
ja si pamätám na film, kde sa hlavná postala volal Gaylord Jebal 😀 tak tam by na matrike urobili zmenu zo zlutovania urcite zadarmo 😀
Pomalá a napr. Kralikova určite nie sú hanlivé priezviska
Ja ti fandím, nechápem prečo si ľudia nezmenia niektoré fakt divné priezviská ale s tým žijú a robia zbytočné problémy aj deťom.
Vražda, Strašifták alebo Kakačka, no ďakujem pekne.
O vulgárnych sa radšej ani nezmieňujem, to mi už hlava ozaj neberie.
@babulkomale Ja som mal len zvieracie a aj to si zo mňa celé detstvo všetci robili prdel. Oženil som sa a dal si meno po manželke. A vybavene. 🙂
@jaskolka asi podľa hesla: pes sa len na veľkú kopu....😃🤦 Fuj, nenechala by som si ani jedno.
@thirstymonk mne sa zvieracie páčia a speciálnu slabosť mám pre stromové.
Poznám kočku, čo bola Jedličková a vydala sa za Hrušku, to nevymyslíš a ešte na matrike ich vybavovala pani tiež s nejakým stromovým priezviskom 😃
@babulkomale su ludia, co sa tesia svojmu priezvisku, napriklad tu maju uz dlhe roky rovno unikatnu moznost zriadit si email podla priezviska: http://kokot.com/
@thirstymonk mala som spolužiaka na vyške čo mal tak 🙂
@egonsk to mi pripomenulo hovorkynu Pelleho, taka roztomila zhoda mien pred a po vydaji, take macikovske 🙂
@la_dolce_vita to je topka toto 👍 sme na tom bavili celá rodina 🐻🐻
@thirstymonk presne ja síce asi nemám nejaké sebavedomie ale tiež nechcem aby syn prežíval toto v škole čo aj ja, a mám zvieracie priezvisko
Alebo ten farar v Babovreskach, to uz chapem, ale zvieratkove su v pohode 🙂
Je to to najlepšie, čo môžeš urobiť. Fakt.
@thirstymonk ja tiež poznám ľudí s priezviskom asi po každej nadávke 😅 ale mne sa to aj páči, ako si niektorí to priezvisko hrdo nesú. Mala som pacientku Pičová a vždy som sa len tak ošívala s oslovením, ale ona si to priam išla. Ale nerozumiem jednej veci. Jak toto vznikne. To si niekto povedal pred sto rokmi, že by bolo super mať rodinku Kundovcov? Alebo poznám ešte Drbohlava, Jebali… jak toto vzniká proste
@thirstymonk Normálne som si teraz pozrela tvoj profil, či nie si muž mojej kamošky, lebo aj ten mal zvieracie a ona sa tak odmietla volať, tak sa celá rodina volá po nej. Ale nesedí bydlisko, ani vek. 😁
Autorka, daj si žiadosť, oni posúdia, či máš nárok na zľavu kvôli hanlivosti mena, alebo nie. Niektoré zvieratá sú totiž v pohode, iné môžu byť horšie. Ak ti to neschvália a aj tak s menom nie si stotožnená, tak mne osobne by to za tých 150€ stálo.
lebo tá druhá možnosť nie je rozmar. tak pravdepodobne preto ...