Zmena doručovacej adresy v SP

katkaba1
5. máj 2020

Ahojte. Prosím, je možné v Sociálnej poisťovni zmeniť doručovaciu/korešpondenčnú adresu? T.j. aby neposielali zásielky na adresu TP ale na doručovaciu adresu? Alebo SP posiela výhradne na adresu TP?
Posielala som im písomnú žiadosť aby mi posielali zásielky na inú adresu ako je TP, uviedla som doručovaciu adresu no aj tak mi list (výpočet PN) na danú adresu neposlali. Som na rizikovom s dvojičkami, čoskoro rodím a nastúpim na materskú a keďže bývam mimo TP je pre mňa problém sa k zásielkam dostať a prevziať ich.
Ďakujem

tosomja
5. máj 2020

@katkaba1 malo by sa dať zmeniť, ale to musíš ísť osobne, mne tak bolo povedané, tiež ohľadne PN. Ináč, ak nechcú vyhovieť oni, choď na poštu a daj si tam zmenu dorucovacej adresy. A všetky zásielky ti pôjdu na určenú adresu. Za 6€ poplatok na mesiac.

katkaba1
autor
5. máj 2020

@tosomja ďakujem. To osobne je práve problém pre mňa aktuálne. Googlila som tú službu na pošte presmerovanie zásielok - ale nepotrebujem k tomu vedieť vždy konkrétne čislo zásielky? Či som to zle pochopila?

tosomja
5. máj 2020

@katkaba1 choď na poštu a dajú ti tlačivo. Treba ti op. Tam zaskrtnes políčko časové doposielanie zásielok z ulice (trvalý pobyt) na adresu (tam, kde chces aby chodili všetky listy, balíky, ...)

katkaba1
autor
5. máj 2020

@tosomja ďakujem, veľmi si mi pomohla🙏