Dobrý večer, je možné si prosím počas PN dočasne zmeniť adresu kde sa budem nachádzať? Budú nám prerábať bytovku, tak by som sa rada aspoň na týždeň-dva presunula na inú adresu, nech tu nemusím byť v tom hluku. Ak je to možné, viete mi proísm povedať aký je postup? Je to moja prvá PN tak vôbec neviem ako to funguje. Ďakujem.
Neviem či je nejaká zmena, Keď som dávnejšie chcela zmeniť adresu, lekárka povedala že sa to nedá
@hugigugin dík za link
@autorka,, oznám zmenu adresy Sociálnej poisťovni....
. Poistenec – pacient sa počas trvania PN nemusí zdržiavať iba v mieste svojho trvalého bydliska. Môže byť na adrese, ktorú si určí. Musí sa však na nej dohodnúť s ošetrujúcim lekárom a ten ju uvedie na tlačive Potvrdenie o dočasnej pracovnej neschopnosti alebo v elektronickom zázname o dočasnej pracovnej neschopnosti (ePN). Zmenu adresy je dočasne práceneschopný poistenec povinný bezodkladne oznámiť príslušnej pobočke Sociálnej poisťovne.
Mne tiež tento rok sestrička povedala ze ked je elektronicka sa to nedá co mi bolo divne lebo sme sa stahovali a co som mala robit byvat u inych ludi?.no nasla som si na internete a dá sa ale už sa to nemení u lekára ale treba si to ísť zmeniť do sociálnej poistovne
@tajka14 a podarilo sa ti to nakoniec nejako zmeniť prosím? stačilo im tam zavolať alebo sa to dá aj nejako online?
Áno išla som ma sociálnu poisťovňu tam mi dali papier aby som vypísala novu adresu bolo to.hlasila som to aj lekárke a ta mi povedala ze ju to nezaujíma. Ale radšej by som to asi povedala aj jej
@tajka14 jasné chápem, ďakujem pekne.
aj ja som to riešila cez OL. a on už urobil potrebné zmeny.
No myslím ze vtedy mi pracovníčka povedala ze sa to nejak dá aj online ale ja som potrebovala ísť osobne pretože nám robili bytovku dvere sme mali začipovane zvončeky nefungovalitak som jej to hneď povedala osobne
Dnes som to riešil.doktor mi povedal že on stým nič nemá že si musím zavolať na soc poisťovňu.tak som volal.panicka mi povedala že musím zaslať žiadosť písomnou formou na pobočku soc poisťovne alebo osobne.ze inak už to uz nejde.
https://www.socpoist.sk/zivotne-situacie/chorob....